linzenpasta met geroosterde kikkererwten 2

Pasta is altijd een favoriete go to van mij. Maar deze heerlijke linzenpasta met een romige saus van paprika en cashewnoten en knapperige, geroosterde kikkererwten is mijn pasta 2.0!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 150gr linzenpasta
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 paprika
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 50 gram cashewnoten
  • peper en zout
  • 1,5tl paprikapoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • eventueel: pijnboompitten

linzenpasta met geroosterde kikkererwten

Hoe maak je de linzenpasta met geroosterde kikkererwten?

  • Week de cashewnoten minimaal voor een half uur in water
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Was de kikkererwten en spreid ze op een bakplaat op bakpapier
  • Garneer ze met wat zout en 0,5tl paprikapoeder
  • Bak de kikkererwten 25-30 minuten in de oven
  • Kook de pasta volgens de verpakking
  • Snijd de paprika in stukjes en bak kort in een pan met de overige kruiden
  • Doe vervolgens de paprika, gezeefde tomaten en cashewnoten in een blender
  • Blend tot een saus en voeg toe aan de gekookte pasta
  • Laat de pasta en saus pruttelen in een pan totdat de kikkererwten klaar zijn
  • Schep de pasta op een bord en garneer met de geroosterde kikkererwten en pijnboompitjes

Pasta 2.0 als je het mij vraagt. Een maaltijd als pasta is altijd gemakkelijk om te maken en bijna iedereen vindt het lekker. Deze plantaardige linzenpasta zit boordevol groenten en de romige saus van cashewnoten maakt het alsof het een heerlijke kaassaus is. Voor een extra kazige smaak kan je er ook nutritional yeast aan toevoegen, maar de saus is sowieso al heerlijk romige.

Ook een groot voordeel is dat linzenpasta glutenvrij is en het langzame koolhydraten bevat zodat je niet na een bord pasta nog steeds het grote honger gevoel hebt en meer wilt eten. Ik denk dat dit voor mij de eerste keer is dat ik zo snel verzadigd was na een bord pasta, zelfs als ik volkoren pasta eet. Omdat de pasta gemaakt is van linzen, krijg je niet alleen meer groenten binnen, maar ook gelijk meer proteïne wat het een perfecte vleesvervanger maakt en je daardoor dus ook sneller verzadigd bent. Een regelrechte winner dus! En die heerlijke geroosterde kikkererwten zijn de kers op de taart en vind ik nog altijd het beste te vergelijken met croutons. Heerlijk knapperig en ik zou dat wel kunnen blijven eten!

linzenpasta met geroosterde kikkererwten 3

Voor deze linzenpasta met geroosterde kikkererwten begin je met het weken van de cashewnoten. Niet alleen krijg je een romigere saus wanneer je de cashewnoten weekt, maar je lichaam kan noten ook veel beter verteren als je ze weekt en neem je de nutriënten die noten bevatten ook veel beter op. Omdat cashewnoten van zichzelf al redelijk zacht zijn, is een half uur weken van de noten al goed genoeg om ermee te kunnen werken. Natuurlijk kan het nooit kwaad om de cashewnoten langer te weken.

Zodra je dit gedaan hebt, kun je de oven voorverwarmen op 200 graden. Neem een bakplaat en leg hierop wat bakpapier. Neem een blik kikkererwten en spoel deze goed onder de kraan in een vergiet. Net als bij de noten helpt het spoelen van bonen zoals kikkererwten bij je vertering en is de kans kleiner dat je een opgeblazen gevoel ervaart na het eten van bonen. Daarnaast moet je lichaam sowieso wennen aan het (meer) eten van bonen. Verspreid de afgespoelde kikkererwten op het bakpapier en spray eventueel wat olijfolie over ze zodat ze lekker knapperig worden. Breng ze daarna op smaak met wat zout en een halve theelepel paprikapoeder voordat je ze 25 tot 30 minuten in de oven doet.

Terwijl de kikkererwten knapperig worden in de oven, kan je beginnen met het koken van de linzenpasta. Kijk op de verpakking hoe lang jij jouw pasta moet koken en houd hierbij het laagste aantal minuten aan. Snijd vervolgens de paprika in stukken en bak deze kort aan in een pan met alle overige kruiden. Neem daarna een blender of keukenmachine en stop hierin de stukjes paprika, de gezeefde tomaten en de geweekte cashewnoten (zonder water). Blend dit tot een saus en verwarm de saus in een pan waar het ook op smaak kan komen.

Als de pasta klaar is met koken voeg je deze aan de saus toe. Zodra de kikkererwten lekker knapperig zijn, kan je de linzenpasta serveren met de geroosterde kikkererwten en eventueel wat pijnboompitjes.

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.