linzencurry met kokosyoghurt en avocado

Een van mijn go to dinners als ik weinig tijd heb, maar iets wil eten wat voedzaam, gezond en vol smaak is, is mijn linzencurry. Dit keer maakte ik hem met avocado en de heerlijk romige smaak van kokosyoghurt.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 blik linzen
  • 1 blik kokosmelk
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kerrie
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl knoflookpoeder (of 2 teentjes knoflook)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1/2 avocado (of 1 hele bij veel honger)
  • 6 el kokosyoghurt

linzencurry met kokosyoghurt en avocado 3

Hoe maak je de linzencurry met kokosyoghurt en avocado?

  • Was en spoel de linzen voordat je ze kookt
  • Doe de linzen in een pan en voeg de kokosmelk en alle kruiden toe
  • Snijd de cherry tomaatjes doormidden en voeg ze toe aan de linzen
  • Laat de linzencurry zachtjes sudderen tot de kokosmelk is ingedikt
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Serveer de linzencurry met de rijst, 1/4 avocado en 3 el kokosyoghurt

Oh linzencurry oh linzencurry. Dit is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de afgelopen tijd. Het is warm en soothing dat al je behoefte vervuld op een koude avond. Alle heerlijke kruiden in deze curry zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond waar je alleen maar meer van wilt. De kokosmelk zorgt voor een romige saus en waarmee je de juiste vetten binnenkrijgt. En de combinatie van linzen en zilvervliesrijst zorgen voor genoeg eiwitten dat je lichaam nodig heeft. En met alleen maar natuurlijke, wholesome ingrediënten, is deze gezonde, plantaardige maaltijd een keeper.

linzencurry met kokosyoghurt en avocado 2

Deze curry moet misschien wel even pruttelen op het fornuis, maar is verder too easy om te maken. Open het blik met linzen en was de linzen in een vergiet. Zo krijg je ze zo puur mogelijk en worden ze ook makkelijker voor je darmen om te verteren. Je kan natuurlijk ook gedroogde linzen gebruiken. Doe de linzen in een pan en voeg hieraan alle kruiden toe en de kokosmelk. Je kan eventueel ook nog peper en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens laat je de curry op een lage stand koken tot de kokosmelk is ingedikt tot een dikkere saus. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Ondertussen kun je de rijst koken volgens de verpakking, vaak is dit zo’n 8 minuten. Snijd de avocado open en snijd de avocado in kleinere stukken. Als de linzencurry klaar is, serveer je deze met de rijst en top je hem af met 1/4 avocado op elk bord en 3 eetlepels kokosyoghurt op elk bord (of meer als je daar zin in hebt!).

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.