linzenburgers

Burgers zijn het lekkerste als je ze from scratch maakt. In elk geval voel je je er heel zelfvoldaan door haha. Deze linzenburgers zijn glutenvrij, zitten boordevol groenten en heerlijk crunchy.

Wat heb je nodig (voor 10 burgers)

  • 200 gram droge rode linzen
  • 500 ml water
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 120 gram havermout
  • 120 gram linzenbloem (of gelijkwaardig)
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl knoflookpoeder
  • 1tl kerrie

linzenburgers 3

Hoe maak je de linzenburgers?

  • Kook de linzen gaar in ongeveer 30 minuten in een pan met water en wat zout.
  • Als het water bijna opgelost is kun je het vuur uitzetten.
  • Pluseer de wortels en ui klein in een keukenmachine.
  • Doe hetzelfde voor de havermout.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de linzen en roer goed door.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak burgers van de linzenmix en leg ze op wat bakpapier.
  • Bak de burgers voor 20 minuten, draai ze om en bak voor 10 minuten.

Hoe makkelijk het ook is om een kant-en-klare burger uit de supermarkt te kopen, er bestaat niets beters dan een zelfgemaakte burger. En het hoeft niet eens zo heel veel tijd en moeite te kosten. Bij dit recept kook je wel eerst rode linzen gaar, maar zit je in tijdnood, dan kan je ook de gedroogde linzen vervangen door linzen uit blik. Deze hoef je dan niet eerst te koken, maar voeg je toe aan je keukenmachine om ze te pulseren. Dit recept is volledig plantbased en bestaat uit lekker veel groenten en glutenvrije producten. Een perfecte vleesvervanger, waardoor je geen vlees aan je maaltijd hoeft toe te voegen. En met een salade van sla, komkommer, tomaat en paprika maak je er een volledige maaltijd van. Heb je meer honger dan kan je er altijd wat toast of rijst bij serveren.

linzenburgers 2

De linzenburgers maak je door eerste de rode linzen te koken. Doe de linzen en water in een pan met wat zout. Kook het langzaam gaar totdat het water bijna volledig is opgenomen door de linzen. Ondertussen pulseer je de wortels en ui klein in een keukenmachine totdat je het helemaal fijn gemalen hebt. Dit voeg je dan aan de linzenpurree toe samen met alle kruiden. Pak de havermout erbij en pulseer dit fijn tot een meel in een keukenmachine. Ook dit kan je vervolgens toevoegen samen met het linzenmeel aan de linzen. Roer alles goed door.

Verwarm de oven op 200 graden. Neem er een bakplaat bij en leg hierop wat bakpapier. Neem nu een grote schep van de linzenmix en draai hiervan een burger. Leg elke burger patty op het bakpapier en ga zo verder totdat je 10 burgers hebt gemaakt. Doe de linzenburgers 20 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi droog en crunchy is. Draai de patties om en bak de linzenburgers nog eens 10 minuten. Je kan er ook voor kiezen om de burgers te bakken in een pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.