Life Improvement Tag

Alles uit je leven halen, wetende dat je alles hebt gedaan en van niets spijt hebt. Hoe ik dat doe? Ik doe een boekje open met de Life Improvement Tag.

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Ik heb misschien teveel dromen haha. De droom waar ik op dit moment mee bezig ben is mijn wereldreis. Dat is iets wat ik heel erg graag wil doen en hopelijk volgend jaar te kunnen realiseren. Verder is mijn grootste droom misschien wel de meest gecompliceerde. Het is een mix van erachter komen wie ik nu echt ben, blij zijn met wie ik ben, wat ik nu echt wil en welke baan daarbij past. Een hele moeilijke, maar dit gaat er uiteindelijk voor zorgen dat ik echt gelukkig kan zijn. Okee nog een droom: het schrijven van een boek.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Natuurlijk me inlezen over de landen. Op persoonlijk vlak ben ik ook veel boeken aan het lezen en op het internet aan het rondsnuffelen naar bedrijven om te kijken of er iets tussen zit dat bij mij past.

volg je dromen

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Dat zijn er twee die lekker haaks op elkaar staan. De ene is dat ik me graag wil excelleren en groeien in mijn baan. Dat ik dit jaar kan zeggen: ik heb deze en deze projecten gedaan en die hebben voor zoveel conversie gezorgd (waaronder klanten) en daar heb ik aan bijgedragen. Dat moet een kick gaan geven! Aan de andere kant merk ik dat ik snel gestessd ben. Ik moet leren me beter te ontspannen en relaxter te worden.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Doorzettingsvermogen. Ik denk serieus dat je een doel en droom altijd kunt behalen wanneer je doorzettingsvermogen toont. Ik heb in mijn jonge leven al veel dingen mogen meemaken, overwonnen en behaald puur op wilskracht. Het is ook niet voor niets dat er honderen quotes hierover te vinden zijn. If you can dream it, you can do it!

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Voor mijn werk plan ik alles in in Outlook. Zodra er een collega met iets komt zet ik het daar meteen in zodat ik het niet vergeet. Groterw projecten hebben we ook staan in een planningtool, maar ik vind het fijn om daarnaast mijn persoonlijke planning te hebben. Voor een dagplanning en wat ik wanneer wil doen, schrijf ik altijd meteen op een post-it voor de extra motivatie. Thuis plan ik niet superveel. Ik maak een weekmenu in Excell, een boodschappenlijstje in Wunderlist en mijn maaltijden in My Fitness Pal. Verder heb ik nog wel allerlei lijstjes in Word documenten staan en gebruik ik natuurlijk de agenda op mijn telefoon.

doelen bereiken

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?

Een drukke periode zorgt bij mij altijd voor stress. Voor school maakte ik altijd een duidelijk overzicht waarna ik gemakkelijk een planning kon maken. Nu vind ik het fijn om even met mijn manager te overleggen wat nu echt de prioriteiten zijn en daarna alles goed uit te werken. Het uitwerken zorgt ervoor dat alles uit mijn hoofd op papier ziet en het helder wordt wat ik moet doen. Vaak valt er al wat sruk van mijn schouders en kan ik lekker aan de slag.

Wat is jouw #1 planning tip?

Wat ik eigenlijk al aangaf, alles uitwerken en schrijven zodat het uit je hoofd is. Door het echt te zien wordt het veel duidelijker wat je voor wanneer kunt doen en maakt het plannen makkelijker. Een uitdaging is dan nog wel om je planning realistisch te houden.

Wat is jouw ochtendritueel?

Op een doordeweekse dag sta ik om 6 uur op, waarna ik om kwart over 6 een half uur ga sporten. Daarna neem ik een douche en maak ik me op. Vervolgens maak ik mijn ontbijt klaar en doe ik de snacks en lunch in mijn tas. Mijn ontbijt eet ik altijd achter mijn bureau terwijl ik youtube filmpjes kijk. Even tandenpoetsen en een lipstickje op en daarna vlieg ik om 5 voor 8 de deur uit om mijn trein te halen en om 9 uur op mijn werk te kunnen zijn.

gelukkig zijn

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Sowieso de zon. Als de zon schijnt ben ik instantly vrolijker. Ook krijg ik (letterlijk) energie van lekker en gezond eten, van grappige mensen die me vrolijk maken en van onverwachte, lieve gebeurtenissen. Oja en muziek!

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Dan ben ik wel al te ver doorgegaan. Waarschijnlijk komt er dan een huilbui van hier tot Tokio en weer terug en doe ik daarna even helemaal niets. In mijn eentje tv series kijken is altijd heel fijn. En daarna moet ik er met iemand iver praten en komt het wel weer goed.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Amber Albarda. Dit was denk ik het eerste boek dat ik las over gezonde voeding. Door dit boek wilde ik alleen maar meer leren over gezond eten en dat heeft er ook echt voor gezorgd dat ik ook beter voor mezelf ben gaan zorgen. Daarnaast vond ik Start With Why van Simon Sinek een geweldig boek. Het sluit perfect aan bij mijn branche, in communicatie, maar het is ook goed in te passen in je persoonlijke leven. Tenslotte vond ik The Happiness Project van Gretchen Rubin ook een eyeopener.

geef nooit op

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Oeh dit vind ik een hele moeilijke. Ik heb zoveel films en series gekeken en ik denk dat ik van elk van hen wel iets heb geleerd. Maar welke nu het meest inspirerende is? Ik zou het echt niet kunnen zeggen. Vaak zijn het films, series en documentaires van mensen die ambitieus zijn en doorzettingsvermogen hebben. Gaan voor wat ze willen en het dan ook bereiken. Daar raak ik altijd gemotiveerd door.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Fitbeauty.nl. Ik kwam toevallig op Teni’s blog terecht in mijn zoektocht naar gezond eten en ik raakte meteen geïnspireerd. Wat een interessante en toffe artikelen schrijft ze. Inmiddels heb ik haar ook beter leren kennen en is ze echt een hele lieve meid die haar dromen achterna gaat. Zo is ze bezig met een eigen boek en gaat ze binnenkort fulltime aan haar blog werken. Zo bijzonder! Daar heb ik echt respect voor en vind ik bijzonder motiverend en inspirerend.

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.9 comments

 1. Linda

  Heel erg leuk dat je ‘m hebt ingevuld! Leuk om je antwoorden te lezen, ik vind het boek van Amber Albarda ook heel interessant. Heb hem nu bijna uit. Wat gaaf trouwens dat je een wereldreis wilt gaan maken! Ik hoop dat dat je gaat lukken volgend jaar! Je doelen voor dit jaar zijn ook mooi, ik snap wel dat je, ondanks dat ze elkaar tegenspreken, ze allebei belangrijk vindt!

  1. Miss Craftsy

   Ah nice dat je dat boek hebt gelezen. Ik heb laatst ook een seminar van haar gevolgd en ook dat was superinspirerend, wat een leuke en grappige vrouw is dat zeg! En dankjewel Linda voor het maken van deze tag. Hij is echt heel mooi om in te vullen dankje!

 2. Maaike

  Super inspirerende tag om te lezen! Zo gaaf dat je op wereldreis wilt gaan joh; echt een leuk doel is dat om naar toe te werken. En later wil ik ook kunnen zeggen ‘ik heb deze projecten gedaan en dit waren de resultaten’. Dat je gewoon keihard gepresteerd hebt dan en je dat gewoon kunt vertellen lijkt me al heel gaaf ;p

  1. Miss Craftsy

   Dankje Maaike! Jazeker, het duurt nog even maar ik ben er stiekem elke dag mee bezig hihi. En ja precies dat! Dat is toch awesome als je dat kunt bereiken? Helemaal wanneer je passie voor je werk hebt. Heb jij nog mooie dromen Maaike?

 3. Sabine

  Mooie dromen zeg! Die wereldreis komt er vast wel lijkt me!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Sabine. Jazeker! Ik hoop volgend jaar :). Heb jij ook mooie dromen op jouw lijstje staan Sabine?

Leave a Reply

Your email address will not be published.