fitatu 2

Leef gezonder met de Fitatu app calorieënteller

Gesponsord- Hoeveel eet je nu eigenlijk echt op een dag? Misschien eet je wel teveel of kom je wel voedingsstoffen tekort? Ben jij benieuwd wat je nu elke dag allemaal in je mond stopt? Met de Fitatu app houdt je eenvoudig bij wat je eet en kun je met deze data afvallen, spiermassa opbouwen of je huidige figuur behouden.

Wat is Fitatu?

Fitatu is een calorieënteller waarmee je gemakkelijk kunt bijhouden hoeveel en wat je allemaal eet op een dag. Het is als het ware een online eetdagboek dat je altijd, waar je ook bent met je telefoon kunt invullen. Dit is een app die je eenvoudig kunt downloaden via de appstore van Apple of Android.

fitatu

Hoe werkt Fitatu?

Ik vind de app heel eenvoudig werken. Nadat ik de app had gedownload creëer je een account via je email of je Facebookaccount en daarna vul je wat gegevens in zodat de app kan bepalen hoeveel je zou moeten eten op een dag om jouw doel te behalen.

Dingen die je moet invullen zijn je geslacht, geboortedatum, gewicht, je lengte en je streefgewicht. Ook moet je aangeven hoe actief je bent buiten je trainingen om. Ik heb voornamelijk een zittend beroep dus buiten mijn trainingen om verbrand ik niet zoveel. Na het invulwerk weet je hoeveel je op een dag moet eten om je doel per week te halen (bijvoorbeeld een 0.5 kilo per week afvallen).

Hoeveel bewegen en trainen op een dag?

Ook kun je je trainingen toevoegen. Dit kan je handmatig doen door een activiteit toe te voegen of door uit een lijst met activiteiten te kiezen. Ik heb zelf een FitBit die voor mij bijhoud hoeveel ik op een dag beweeg en train. Gelukkig kan ik mijn FitBit gegevens syncen met de Fitatu app waardoor hij elke dag automatisch mijn traingegevens en de verbrande calorieën toevoegt. Zo heb ik alles op een plekje.

fitatu 3

Mijn ervaring met Fitatu

Ik heb zelf eigenlijk altijd MyFitnessPal gebruikt en daarom vond ik het erg leuk om nu eens een ander product te gebruiken. Ik moet zeggen dat het even wennen was dat ik nu alleen via mijn telefoon mijn gegevens kan invullen, ik was namelijk gewend om het ook via mijn computer te kunnen doen. Dat is niet het geval, maar omdat de app zo eenvoudig werkt is het een kleine aanpassing.

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

Het toevoegen van maaltijden en recepten

Het toevoegen van je maaltijden en producten gaat heel makkelijk. Je klikt op het groene plusje langs de maaltijd waar je iets aan wilt toevoegen en daarna kom je in een zoeklijst terecht waar je je producten kunt opzoeken of de producten die je al vaker hebt gebruikt kunt aanvinken.

Fitatu heeft een hele uitgebreide lijst met heel veel producten en zelfs maaltijden in restaurants waar je uit kunt kiezen, dus een dikke kans dat jouw product daar ook bij staat. En staat er een wit vinkje in een schild bij het product? Dan is het product nagekeken door een diëtist en kan je ervan uitgaan dat de calorieën en macro’s van dit product kloppen.

Het toevoegen van nieuwe producten

En kan je een product niet vinden? Dan kan je zelf het product ook toevoegen. Ik moet dit namelijk geregeld doen omdat de producten hier in Australië er niet allemaal in staan. Voeg de naam toe met het aantal calorieën en macro’s per 100 gram et voila!

Dit miste ik zelf heel erg omdat ik niet altijd standaard producten gebruik en ben daarom erg blij met deze toevoeging. Het kost misschien wat extra tijd, maar dan kun je er wel zeker van zijn dat de voedingswaarden van het eten dat jij eet klopt.

Macro’s, grammen en calorieën berekenen

Waar ik het meest blij mee ben? Dat is wel het feit dat onderaan je eetdagboek voor de dag je macro’s kunt vinden. Je ziet hoeveel calorieën je hebt genuttigd en nog mag eten en dat geldt ook voor je eiwitten, vetten en koolhydraten. Niet alleen zie je hoeveel je al hebt gegeten, maar er staan ook het totaal aantal grammen per macro bij.

Zo heeft de app voor mij bepaald dat ik 12-20% eiwitten, 25-30% vetten en 45-70% koolhydraten mag en is dit omgerekend naar grammen. Zo kan je in een oogopslag zien van welke macro je die dag nog iets moet eten en of je maaltijden zo in balans zijn. In heel veel apps moet je voor deze optie betalen dus ik ben hier megablij mee!

En als je op dit ‘geconsumeerd’ balkje klikt krijg je een samenvatting van je dag, week of zelfs maand. Dit is heel erg handig als je bijvoorbeeld op een dag net wat meer hebt gegeten. Zolang je vervolgens niet over je weekcalorieën heen komt, kan je alsnog je doel behalen.

Plus, naast je macro overzicht kan je nu ook je vitaminen en mineralen inzien, erg handig om te zien of je wellicht wat voedingsstoffen tekort komt, waardoor je mogelijk een verandering moet maken in je eetpatroon.

Hoeveel mag je op een dag eten?

Het hangt af van hoeveel je beweegt op een dag en jouw lichaamsbouw, levensstijl en hormoonhuishouding hoeveel je op een dag mag eten. Een app als deze kan je dus ontzettend goed helpen bij jouw dieet, levensstijl en lichaamsdoelen te bereiken. Mocht je deze app al een tijdje gebruiken en je merkt dat je je doelen nog niet hebt bereikt, dan kan er ook iets anders aan de hand zijn. Of je nu wilt afvallen, gezonder wilt leven, eigenlijk geen dieet meer willen volgen en calorieën hoeven te tellen, maar gewoon als vanzelf gezonder leven en je natuurlijke, perfecte lichaamsgewicht bereiken op jouw voorwaarden? Bekijk dan mijn coaching programma of cursus, waarin ik jou persoonlijk begeleid. Hier leer je hoe jij slank bent en blijft voor de rest van je leven, de kleding kunt dragen die jij graag wilt en niet meer continue met eten bezig hoeft te zijn en je je heerlijk kunt focussen op je familie, vrienden en de mooie dingen van het leven.

Voordelen van de Fitatu app

 • Het grootste aantal producten en gerechten (en elke maand komen er nieuwe bij)
 • Nederlandse gebruiksmaten
 • Gerechten uit de Nederlandse restaurantketens en winkelketens
 • Nederlandse gerechten en recepten
 • Gedetailleerde informatie over de voedingswaarden (calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten en 38 vitamines en mineralen)
 • Barcodescanner
 • Een snelle notering van het eten dat je hebt gegeten dankzij favorieten
 • Meer dan 500 oefeningen voor jouw eigen trainingen
 • Trainingen worden meegenomen in jouw caloriebehoefte
 • Je kan je eigen caloriedoelen en maaltijden instellen
 • Je hebt samenvattingen en rapporten over jouw voortgang

Ik ben erg blij met de Fitatu app en ga hem voorlopig ook zeker gebruiken!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

8 comments

 1. Robin

  Ik vind deze app heel makkelijk in gebruik. Ik plan daar mijn maaltijden, maak ik boodschappenlijsten en controleer mijn gewicht.

 2. Marloes

  Ik gebruik deze app al een tijdje. Ik vind het geweldig, want het niet alleen de calorieen laat zien, maar ook aantal koolhydraten, vetten en proteinen. Bovendien kan ik mijn maaltijden plannen en recepten bekijken. Een echte aanrader!

 3. Marian

  Super fijne app Fitatu, maar sinds vandaag kan ik niet meer inloggen zo jammer was zo goed bezig. Hebben jullie hier een oplossing voor of een andere zelfde soort app in het Nederlands.

  1. Life to Enjoyce

   Hey Marian wat vervelend! Ik ben zelf ook een gebruiker en weet verder niets van de app. Ik zou daarom je aanraden om met Fitatu zelf contact op te nemen. Succes!

 4. Marielle

  Beste, wat doe ik fout in de app? Hij geeft aan dat ik 180-279 khd mag maar om af te vallen gaf mijn dieettiste het advies om max 100 khd per dag te gebruiken.
  Heb jij een tip voor me?

  1. Life to Enjoyce

   Hoi Marielle, als het goed is kan je bij de instellingen de koolhydraten ook veranderen. Ik vermoed dat je dietiste een andere methode gebruikt om je macro’s te berekenen dan Fitatu die meer is afgestemd op jou persoonlijke behoefte waarin Fitatu niet al jouw details heeft. Succes!

 5. Martha

  Wil graag afvallen

  1. Life to Enjoyce

   Wat goed Martha! Hopelijk gaat deze app en andere blogs op mijn website je helpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.