kun je vet omzetten in spieren

Kun je vet omzetten in spieren?

Klinkt megalogisch toch? Lekker vet verliezen en het vervolgens omzetten in spieren zodat je een fit en strak lichaam krijgt. Maar werkt dit en kun je vet omzetten in spieren? 

Hoe verbrand je vet?

Meer spieren krijgen heeft alleen maar voordelen als je het mij vraagt. Spieren zorgen voor meer energieverbranding en voor een gezonder en strakker lichaam. En dat terwijl vet maar zit te zitten en je organen kan aantasten. Het is dus wel duidelijk waarom we graag dat vet willen verbranden. Om vet te verbranden moet je minder calorieën eten dan je verbrandt. Als je wilt weten hoeveel calorieën je verbrandt, kan je ook hier kijken. Zolang je een negatief energiebalans hebt, is dit je kans om vet te verliezen. Dit kun je doen door minder te eten en meer cardio en krachttraining te doen.

Hoe krijg je meer spieren?

Met het creëren van meer spiermassa ligt het anders. De beste manier om meer spieren te krijgen is door krachttraining te combineren met het eten van eiwitrijke voeding. Tijdens een zware training komen er namelijk scheurtjes in je spieren. Om deze spieren weer te herstellen maakt je lichaam aminozuren aan die ze haalt uit eiwitten. Als je genoeg rust en genoeg eet, herstellen en groeien je spieren en krijg je meer spiermassa. 

Kun je nu vet omzetten in spieren?

Eigenlijk is het onmogelijk en kun je geen vet omzetten in spieren. Om vet te verliezen moet je minder eten en voor meer spiermassa moet je meer eten en meer eiwitten. Tegelijkertijd beide bereiken is niet te doen, omdat vet weer niet om te zetten is in aminozuren. Het enige wat je kunt doen is eerst beginnen met je spiermassa en veel te eten en aan krachttraining te doen. Daarna voeg je cardio toe en zorg je voor een negatieve energiebalans. Hiermee verlies je dan vet en komen die spieren vanzelf tevoorschijn! En voor jezelf en je stressniveau is het ook beter om je te focussen op 1 doel en dit te behalen. Jij komt er wel!

 SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.