Kruidvat Sensitive gezichtsreiniger en nachtcrème met aloë vera

kruidvat-sensitive1
Ik ben al een tijdje benieuwd naar de bruinglas huidverzorgingsproducten van de Kruidvat. Toen ik laatst een keertje door de Kruidvat struinde, besloot ik om toch eens een paar van deze producten uit te proberen, te weten de Nachtcrème met aloë vera (€1,89) voor de gevoelige huid en reinigingsmelk met aloë melk voor de gevoelige huid (€1,89).

De lijn voor de gevoelige huid is voor een normale tot droge huid, oftewel een gecombineerde huid. Daarnaast is deze lijn geschikt voor probleemhuiden zoals acne en voor de wintermaanden wanneer je huid droger begint aan te voelen. Mij maakt het nog niet eens uit hoe een verpakking eruit ziet, als het product maar goed zijn werk doet. Let’s start!

Kruidvat reinigingsmelk
“Deze melk reinigt en verfrist de huid. Geschikt voor het verwijderen van make-up.” Een kort maar krachtige beschrijving van dit product. Ik vind dit een hygiënisch product vanwege het pompje. Zo blijft het product langer goed en kan je makkelijker doseren.

De ingrediënten:
aqua, paraffinum liquidum, glycerin, glyceryl stearate citrate, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, prunus armerniaca kernel oil, aloe barbadensis gel, zea mays oil, lecithin, biosaccharide gum-1, ascorbyl palmitate, carbomer, diazolidnyl urea, parfum, sodium hydroxide, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolinone, tocopherol, methylisothiazolinone.

Als eerste valt mij op dat er paraffinum liquidum in zit en vrij hoog in deze lijst, wat betekent dat er veel van in zit. Dit is een minerale olie en daarvan is bekend dat deze de huid verstoppen. Dit zit bijvoorbeeld ook in vaseline en hierdoor kan je huid minder goed ademen. Het is dus heel erg jammer dat dit in de reinigingsmelk zit, maar dat zie je dan ook wel weer vaker bij goedkope producten. Voor de echt gevoelige huid is dit ook niet een ultiem product omdat er namelijk alcohol en parfum in zit. Dit kun je beter vermijden, maar de alcohol die erin zit, behoort wel de de minder schadelijke. Verder bevat de melk vooral veel verzorgende bestandsdelen.

kruidvat-sensitive2
kruidvat-sensitive3

De reinigingsmelk voelt heel zacht aan op de huid als ik mijn gezicht hiermee reinig. Ik weet niet of het nu tussen mijn oren zit, en in het begin wist ik ook nog niet van de minerale olie, maar ik had ook het idee dat deze melk niet zo heel goed reinigde en een laagje op mijn huid achterliet. Mijn vermoeden bleek te kloppen! Toen ik na het reinigen een toner gebruikte, bleek er nog veel make-up vanaf te komen, iets wat ik normaal nooit heb. Wel vervelend, want je mag aannemen dat een reinigingsmelk wel gewoon zijn werk doet. Dat doe hij naar mijn mening niet goed genoeg. Wel verzorgd de melk goed en krijg ik er ook geen uitslag van.

Kruidvat nachtcrème
“Deze voedende crème helpt de huid herstellen en verzachten tijdens de nachtrust”. Ik koos voor de nachtcrème omdat hier betere ingrediënten in zaten dan in de dagcrème en je deze ook prima kunt gebruiken als dagcrème. Nachtcrème is meestal iets dikker van structuur en duurt daarom ook iets langer om goed in te trekken. Wanneer je dus een nachtcrème voor overdag gebruikt, zorg er dan voor dat je deze ruim van tevoren aanbrengt voordat je make-up op doet, zodat de crème al goed is ingetrokken.

De ingrediënten:
aqua, paraffinum liquidum, ethylhexyl stearate, cyclopentasiloxane, glycerin, polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, glyceryl oleate, cera alba, zin stearate, magnesium sulfate, prunus armerniaca kernel oil, aloe barbadensis gel, biosaccharide gum-1, diazolidnyl urea, parfum, benzyl alcohol, zea mays oil, lecithin, ascorbyl palmitate, tocopherol, methylchloroisothiazolinone,  methylisothiazolinone.

kruidvat-sensitive4
kruidvat-sensitive5
De ingrediëntenlijst verschilt niet veel van de reinigingsmelk, het bevat alleen minder alcohol. De crème is lekker dikkig, maar dat zorgt er ook wel voor dat hij minder goed uitsmeert. Daarom zorg ik ervoor dat ik mijn huid voorzichtig dep na het reinigen, de toner gebruik en daarna snel de crème aanbreng, zodat ik hem goed kan uitsmeren. Mijn huid voelt lekker zacht aan en verzorgt heel erg goed. Als ik ‘s ochtends wakker wordt voelt mijn huid nog steeds verzorgd aan en trekt deze niet, iets wat mij soms nog weleens overkomt.

De conclusie
Ik ben eigenlijk absoluut niet tevreden over de reinigingsmelk. Erg jammer, maar een reinigingsproduct moet gewoon goed reinigen, klaar! De nachtcrème vind ik daarentegen wel fijn! Hij doet wat hij moet doen, verzachten, verzorgen en herstellen en hij voelt aangenaam aan en kalmeert mijn gevoelige huid. Prima dus! Alleen jammer dat er minerale olie in zit. Als je hier geen probleem mee hebt, is deze nachtcrème zeker een aanrader. En voor de prijs hoef je het natuurlijk ook niet te laten!

Wat vind jij van deze reinigingsmelk en nachtcrème?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

5 comments

 1. sarah

  Het is een goeie artikel jong

 2. Wesley

  Ik heb wel het een en ander op uw artikel aan te merken. Het is ten eerste een misvatting dat minerale oliën zoals Paraffine of Petrolatum (vaseline) slecht zouden zijn voor de huid omdat zij zogenaamd een verstikkende werking hebben. Minerale oliën blijven op de huid liggen en vormen daardoor een beschermlaagje waardoor de huid het vocht beter vasthoudt (hydratatie), de talg kan echter gewoon door deze laag heen en het ligt op de huid waardoor het de poriën onmogelijk kan verstoppen. Er zijn zelfs diverse onderzoeken en studies waaruit blijkt dat ook bij het smeren van pure (100%) minerale oliën de huid niet wordt verstopt.

  Men verwacht vaak dat natuurlijke oliën beter zijn voor de huid dan minerale oliën, toch zijn er talloze voorbeelden van natuurlijke oliën die een irriterende werking hebben op de huid en dus logischerwijs niet bijdragen aan het verbeteren ervan. Voorbeelden van natuurlijke ingrediënten met een irriterende-werking zijn: munt, lavendel en tea tree. Sterker nog, bijna alle hydraterende bestandsdelen worden vergeleken met de hydraterende (vocht vasthoudende) kracht van een minerale olie zoals Paraffine. Minerale oliën zijn om deze reden dan ook meer dan geschikt voor de gevoelige en droge tot zéér droge huid.

  1. Miss Craftsy

   Ten eerste bedankt voor je reactie, ik vind het altijd fijn om goede kritiek te krijgen! Ik heb allereerst ook niet gezegd dat minerale oliën beter zijn dan natuurlijk oliën en ik ben het helemaal met je eens dat lavendel, munt en tea tree niet gebruikt zou moeten worden en aggressief voor je gezicht kunnen zijn. Ik heb ook echt een allergische reactie op tea tree gehad, zoals ik ook later in een ander artikel heb beschreven. Ook klopt het dat petrolatum goed is voor de droge en gevoelige huid, maar toch vind ik uit eigen ervaring dat dit soort producten niet fijn aanvoelen op mijn huid en een verstopt en een niet schoon gevoel geeft aan mijn huid, iets wat ik natuurlijk wel wil bereiken in een reinigingsmelk. Ik heb het inderdaad niet heel goed uitgelegd (dit artikel is ook al wat ouder en inmiddels heb ik er nog meer ervaring over gekregen), maar ik zou toch graag Paraffinion Liquidum willen vermijden, helemaal omdat er genoeg andere, goede producten zijn die ook goed zijn voor een mooie, gezonde huid. Nogmaals bedankt voor je reactie!

 3. saarskje

  Jammer van de reinigingsmelk…. Ik vind dit artikel wel echt goed geschreven!
  Ik ga je volgen via bloglovin! Liefs, sara

  1. Miss Craftsy

   Wow wat lief Sara! Echt bedankt voor je compliment. Ik vind het altijd heel fijn om te horen wanneer mijn bezoekers mijn artikelen waarderen, dus dankjewel, ook voor het volgen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.