Kruiden ABC | De gezondheidsvoordelen van kruiden

Welke kruiden zijn er allemaal en welke voordelen hebben ze? In dit kruiden ABC vind je de meest voorkomende kruiden en hoe ze zorgen voor een optimale gezondheid.

Anijs

De zaden in anijs zorgen voor een betere spijsvertering en je kunt het eten tegen misselijkheid. Ook is het slijmoplossend en verzacht het een kriebelhoest, waardoor je anijs ook vaak tegenkomt in hoestsiropen. Ook helpt het om de borstvoeding te bevorderen.

Basicilum

Dit kruid helpt om zweet af te drijven en tegen winderigheid. Heb je hier last van, voeg dan zeker wat basilicum toe aan je dieet.

Bieslook

Het eten van bieslook bij salades of welke maaltijd dan ook is erg goed voor je gezondheid. Zo helpt het bij stoelgang problemen en vooral bij het elimineren van slechte bacteriën. Ook helpt het bij het verbeteren van je hart, botten en immuunsysteem.

Cayennepeper

Cayenne helpt je wanneer je pijn ervaart in je lichaam door de anti-inflammatory werking die deze specerij met zich meebrengt. Ook cayenne helpt bij een betere stoelgang en helpt winderigheid tegen te gaan, het heeft anti-oxidanten en optimaliseert je imuunsysteem.

Chilipoeder

Wil jij je brein een boost geven, eet dan wat chilipoeder. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het je kans op dementie en alzheimer reduceert. Daarnaast helpt het bij je bloeddruk, tegen hart- en vaatziekten en stimuleert het gewichtsverlies. En wie wil dat nu niet?

Citroengras

Citroengras heeft een ontsmettende werking en werkt daarom goed bij maagpijn, diarree, hoofdpijn, koorts en griep. Vanwege deze werking zorgt het er ook voor dat het je een steuntje in de rug geeft wanneer je last hebt van acne.

Dille

Dille bevordert de spijsvertering en het helpt grappig genoeg bij de hik, buikpijn, slapeloosheid en winderigheid.

Dragon

Heb je een opkikker nodig? Dan is dragon je grote vriend. Naast een opkikker helpt het ook bij je stofwisseling en bevat het veel vitamine A en C en jodium.

Garam Masala

Garam Masala is een kruidenmix uit Azië en heeft een ayurvedische werking en zou je lichaamstemperatuur op natuurlijke wijze verhogen. Ook zorgt het voor een betere balans in je spijsvertering, het geeft je immuunsysteem een boost, het bevordert je immuunsysteem, gewichtsverlies en het verlicht pijn en stabiliseert je bloedsuikerspiegel.

Gember

Net zoals vele kruiden helpt gember bij het bevorderen van je stoelgang, maar ook misselijkheid en wagenziek. Ook heeft het een anti-inflammatorische werking, helpt het om je cholesterol te reguleren, en draagt het bij aan een gezond hart. Gember helpt ook bij een pijne keel.

Jasmijn

Jasmijn helpt heel erg goed bij depressieve en stressgevoelens. Ook helpt het bij een droge en gevoelige huid en koortsuitslag.

Kamille

k denk dat de meeste mensen wel weten dat kamille een rustgevende werking heeft. Het verzacht zenuwspanningen en het helpt bij spijsverteringsproblemen, ontstoken ingewanden en slapeloosheid. Cosmetisch heeft kamille ook veel voordelen. Je haar wordt er blonder van en het helpt bij wonden en eczeem.

Kaneel

Kaneel helpt heel erg bij misselijkheid en een hoge bloeddruk. Ook heeft kaneel een gunstige werking op je bloedsuikerspiegel. Het stabiliseert het waardoor je minder snel een craving naar suiker krijgt. Daarnaast heeft kaneel een ontstekkingsremmende werking.

Kardemom

Kardemom heeft een beschermende werking bij kanker en hart- en vaatziekten en het helpt bij winderigheid. Het heeft een detoxende werking, het heeft een bloedcirculerende werking en het helpt bij een zere keel.

Kerrie

Kerrie heeft veel vitaminen zoals vitamine A, C en B6 en ook vezels, calcium en magnesium. Daardoor heeft het een antibacteriële werking en ontgift het je lever. Ook zorgt het voor betere botten, een betere metabolisme, een gezond hart en het verzacht pijn.

Knoflook

Knoflook heeft enorm veel voordelen. Het is goed voor je hart- en bloedvaten, het reguleert je bloeddruk en cholesterol en reduceert bloedpropjes. Ook heeft knoflook een mega sterk effect op je immuunsysteem doordat het een anti-virus, anti-bacteriële en antischimmel effect heeft. En voor een detox is knoflook ook je grote vriend. Het zorgt er namelijk voor dat metalen en andere toxische stoffen in je bloed en stofwisseling je lichaam verlaten.

Komijn

Ook komijn helpt heel erg goed bij je spijsvertering en diarree. En wanneer je een olie maakt van komijn en het op je huid masseert is het erg goed tegen cellulitis.

Koriander

Koriander heeft een zacht verdovende en kalmerende werking en het bevordert je spijsvertering, het vermindert migraine en winderigheid.

Kruidnagel

Dit kruid helpt om misselijkheid te voorkomen. Ook helpt het bij pijnlijke ogen, kiespijn en indigestie.

Kurkuma

Kurkuma is een geweldig kruid dat je altijd kunt toepassen en erg goed werkt wanneer je een opgeblazen gevoel hebt of andere buikproblemen zoals winderigheid of indigestie. Het heeft een anti-oxidant effect en het helpt je te beschermen tegen chronische ziekten zoals kanker en hart- en vaatziekten.

Laurier

Laurier helpt bij kneuzingen, pijnlijke ledematen en reumatische gewrichten. Ook heeft laurierblad een insect werende werking.

Lavendel

Net als kamille heeft lavendel een ontspannende werking en kun je gebruiken tegen angst, hoofdpijn, winderigheid, misselijkheid, duizeligheid en een slechte adem.

Marjolein

Zoals bijna elk kruid helpt marjolein bij je spijsvertering. Ook helpt het je zenuwen te ontspannen en kan je het eten wanneer je verkouden bent of hoofdpijn hebt.

Munt

Munt is niet alleen lekker fris, het zorgt er ook letterlijk voor dat je je weer fris voelt. Het heeft een antivirale, antibacteriële en antischimmel effect dat een boost geeft voor je immuunsysteem wanneer je verkouden bent. Ook helpt munt bij wanneer je spanningen ervaart of last hebt van angst, hoofdpijn of een depressie. Verder is munt ideaal bij diarree, misselijkheid, prikkelbare darmsyndroom of indigestie.

Nootmuskaat

Nootmuskaat is vooral erg helpvol wanneer je misselijk bent of veel last hebt van winderigheid.

Oregano

Oregano is een natuurlijke booster voor je immuunsysteem dankzij haar antivirale, antibacteriële, antischimmel en anti-oxidant effect. Wat ik heel interessant vind is dat oregano heel goed is voor je huid. Zo helpt het bij acne, psoriasis, eczeem en wratten. Verder is het goed voor je hart- en bloedvaten en je stofwisseling.

Paprikapoeder

Paprikapoeder bevat erg veel vitamine C, wat ervoor zorgt dat je huid er prachtig uit gaat zien en het rimpels vermindert en het kan acne verminderen. Ook helpt het bij haarverlies en helpt het je haarkleur mooi te houden. Paprikapoeder geeft je energie, heeft een anti-inflammatorische werking en verlaagt je bloeddruk.

Peper

Zwarte peper helpt bij gewichtsverlies… hoera!! Ook helpt het bij je stofwisseling en astma en zorgt het voor een betere huid.

Peterselie

In peterselie zitten veel vitaminen en mineralen. Het helpt om vocht af te drijven en tegen huidveroudering. Ook verlicht peterselie reumatiek en het bevordert je spijsvertering. Als je knoflook hebt gegeten, kan het eten van peterselie je een frisse adem geven en een compressie van een peterselieblad helpt bij snijwonden en verstuikingen.

Rozemarijn

Rozemarijn helpt bij angst, stress en het vergroten van je concentratie en je geheugen. Ook helpt het bij het supporten van haargroei, je immuunsysteem, en heeft het een anti-oxidante werking.

Salie

Salie heeft een ontsmettende werking op je zenuwen en je bloed en zorgt voor een rustgevend effect. Wat heel bijzonder is aan dit kruid is dat het je kan helpen wanneer je in de overgang zit of een onregelmatige menstruatie hebt. Ook leuk: wanneer je het kruid over je tanden zou wrijven, zouden je tanden witter worden.

Spirulina

Spirulina en alle andere algen zoals kelp etc. hebben een superfood werking op je lichaam. Het is geweldig wanneer je een infectie hebt en het helpt om je lichaam te detoxen door je bloed te cleansen en toxische stoffen en metalen uit je lichaam te verwijderen. Ook helpt het je bloedsuikerspiegel en je metabolisme te reguleren en heeft het een anti-inflammatorische en anti-oxidant effect.

Steranijs

Steranijs helpt je eetlust op te wekken en is goed voor je stofwisseling en het helpt tegen borstklachten, winderigheid en reuma.

Tijm

Tijm helpt bij depressies, verkoudheid, spierpijn en ademhalingsproblemen. Ook heeft het een slijmoplossende werking en heeft het anti-bacteriële en antischimmel werking. Ook helpt het bij darminfecties en spijsverteringsklachten.

Venkel

Venkel stilt de honger en bevordert je spijsvertering. Ook heeft venkel een ontgiftende werking en het helpt vocht af te drijven wat weer helpt bij het afvallen. Ook helpt het je menstruatie te reguleren en het helpt je lever te herstellen na het drinken van alcohol.

Zoals je kunt zien is dit lijstje met kruiden een hele waslijst aan goede kwaliteiten dit uberbest zijn voor je lichaam. Bomvol vitaminen en mineralen en eigenlijk kan je dus nooit de mist ingaan bij het gebruiken van kruiden. Welk kruid is jouw favoriet?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.