gezonde maaltijdsalade

Krokante kip salade

Soms heb je echt geen zin om te koken, maar wel in gezond eten. Dan is een salade perfect. Helemaal met deze krokante kip.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

200 gram kip
2 el kwark
60 gram havermout
Peper en zout
300 gram gemengde sla
2 tomaten
30 gram Belgische mayonaise
50 gram chilisaus

kip met crunchy havermout laag

Hoe maak je de krokante kip salade?

Ik heb weleens eerder deze krokante kip gemaakt en dat was toen een groot succes. Toen iemand laatst weer begon over krokante kip, kreeg ik er spontaan zin in. Dit keer besloot ik er meer een simpele salade van te maken. Jam!

Omdat we geen zin hebben om echt te koken, laten we de oven dat voor ons doen. We beginnen dus met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Daarna snijd je de kipfilet in kleinere stukken, zodat ze ongeveer de grootte hebben van kip nuggets.

krokante kip salade

Pak er twee bakjes bij en doe in de ene de kwark en in de andere de havermout. Draai de kipfilet even door de kwark heen en stop hem daarna in de havermout. Het werkt sneller wanneer je het bakje oppakt en hem even heen en weer schudt. Dan zit de havermout meteen goed aan de kip geplakt. Leg de stukjes kip daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Wanneer je klaar bent, kun je de kip 20 minuten in de oven doen. Keer ze wel na 10 minuten even om.

Voor de salade neem je er een grote bak bij waar je de sla in doet. Ik vind de sla uit een zak altijd te groot, dus die snijd ik nog even klein, zodat ik straks niet een hele grote berg op mijn bord heb liggen. Ook snijd je de tomaat klein die je samen met wat peper en zout aan de sla toevoegt.

maaltijdsalade met kip

Mayonaise en chilisaus zijn nu niet meteen erg gezond, maar deze variaties zijn de gezondste versies die je in de supermarkt kunt krijgen. Tenminste bij de Albert Heijn dan. Ik heb namelijk gekozen voor de Belgische mayonaise en de chilisaus van de AH. De mayonaise is wel hoog in calorieën, maar bestaat bijna alleen maar uit natuurlijke ingrediënten en bevat als enige geen suiker en is ook niet superduur. Mayonaise is natuurlijk wel vet, vandaar dat hij hoger in calorieën is. De chilisaus was de enige die gemaakt is van tomatenpurree en waar suiker niet bovenaan stond. Win win! Hij smaakt dan ook niet echt zoals je een chilisaus gewend bent, maar zeker wel net zo lekker. En hij heeft maar 79 calorieën per 100 gram. Zo kan  je jezelf wel even verwennen.

Voor de saus mix je simpelweg de mayonaise met de chilisaus. Verdeel de salade over de borden, leg de krokante kip daaroverheen en maak de salade af door de saus eroverheen te schenken.

[yumprint-recipe id=’31’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Rosanne

    Holy moly, dit moet ik van het weekend gaan proberen. Het ziet er heerlijk uit!

    1. Miss Craftsy

      Hahaha superleuk om te horen. Dankjewel Rosanne! Laat je nog even weten hoe je het vond?

Leave a Reply

Your email address will not be published.