kokosyoghurt met romige chocoladesaus

Kokosyoghurt met romige chocoladesaus

Een heerlijke, romige chocoladesaus, fluffy chiapudding en een verwennerij van kokosyoghurt met bessen. Trakteer jezelf op dit ontbijt van kokosyoghurt met romige chocoladesaus.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

  • 150 gram kokosyoghurt
  • 100 gram bessen
  • 2 el chiazaad
  • 4 el water
  • 1 el eiwitpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 el amandelmelk
  • kaneel
  • kokossnippers
kokosyoghurt met romige chocoladesaus 3

Hoe maak je de kokosyoghurt met romige chocoladesaus?

  • Maak de chiapudding door de chiazaadjes met het water te mixen.
  • Laat de chiapudding 10 minuten staan om een pudding te laten worden.
  • Maak de chocoladesaus door het eiwitpoeder te mixen met de cacao, amandelmelk en kaneel te mixen.
  • Schep wat kokosyoghurt in een kom.
  • Top het af met de chiapudding, chocoladesaus, kokossnippers en bessen.

Ik vind het heerlijk om mijn dag te starten met kokosyoghurt! Het is een echte verwennerij voor mij omdat dit niet mijn dagelijkse ontbijt is, maar iets speciaals wat ik zo nu en dan eet. Het fijne aan kokosyoghurt is dat ik door de gezonde vetten echt heerlijk verzadigd vol kom te zitten en de chiapudding helpt daar natuurlijk ook bij. Het zit bomvol gezonde omega 3 vetten en eiwitten, dat je een goede start van de dag geeft. Plus die romige en heerlijke chocoladesaus! Dat is de echte treat en de rauwe cacao zorgt ervoor dat je je blij voelt en helpt je met je bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Dit ontbijt is dus niet alleen erg lekker, maar geeft ook een verzadigd gevoel dat mega gezond is voor mind en lijf en je een blije start van de dag geeft :).

kokosyoghurt met romige chocoladesaus 2

Voor de kokosyoghurt met romige chocoladesaus begin je met het maken van de chiapudding. Dit kan je de avond van de tevoren al doen, maar houdt minstens een kwartier voordat je je ontbijt wilt eten rekening met het feit dat je de chiapudding wilt gaan maken. De chiapudding zelf is erg gemakkelijk te maken. Je schept de chiazaadjes in een kom en doe daar het water bij. Roer goed door en laat minstens 10 tot 15 minuten staan zodat de chiazaadjes het water opnemen en er een jellyachtige structuur ontstaat.

Daarna maak je de romige chocoladesaus door de rauwe cacaopoeder te mixen met het plantaardig eiwitpoeder, kaneel en de amandelmelk en roer goed door. Als de chiapudding klaar is, kan je je kokosyoghurt met romige chocoladesaus afmaken door de kokosyoghurt in een mooie kom te scheppen, hier op de chiapudding te scheppen met de romige chocoladesaus en het geheel af te maken met de kokossnippers en de blauwe bessen.

Probeer ook eens deze kokos chiapudding!

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



Leave a Reply

Your email address will not be published.