Kokoskoekjes

kokoskoekjes-1

Tijdens mijn bakfever van afgelopen maand, wilde ik van alles uitproberen en proeven. Ik houd van kokos en kan het blijven eten. In de supermarkt kan je heerlijke kokosmacronen vinden, dus het leek me niet zo moeilijk om een koekje van eigen deeg te maken en gezonde kokoskoekjes te bakken.


Knapperig en een heerlijke bit met veel structuur, dat is hoe ik deze koekjes zou omschrijven. Neem je er een hapje van, dan zou je met geen mogelijk denken dat deze koekjes uit alleen pure producten bestaan en dus erg goed voor je zijn. Dat blijf ik toch altijd het leukste van alles vinden, iets bakken of koken dat zo lekker smaakt dat je je bijna af gaat vragen of het wel echt gezond is. Tenminste, dat heb ik!

kokoskoekjes-4

mango Wat heb je nodig? (voor 10 koekjes)

100 gram geraspte kokos
1 banaan
50 gram amandelmeel
1/2 tl bakpoeder
4 el amandelmelk
60 ml kokosolie
1 handje cacao nibs

kokoskoekjes-2

mango Hoe maak je de kokoskoekjes?

Smelt de kokosolie in de magnetron en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kokosolie, amandelmelk, bakpoeder, amandelmeel en stukken banaan in de keukenmachine en mix alles tot een glad deeg. Voeg de geraspte kokos toe en mix alles nog eens goed door. Voeg tenslotte de cacao nibs toe en pulseer of roer de cacao nibs door het deeg zodat ze goed verdeeld worden. Maak 10 balletjes van het deeg, maak ze plat als een koekje en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 15-2o minuten tot ze goudbruin worden. Afhankelijk van het soort oven dat je hebt, wil je ze ook nog halverwege omdraaien zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin worden. Houd dit dus even in de gaten!

kokoskoekjes-3

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Wat is het laatste dat jij gebakken hebt?



The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

7 comments

  1. Touria

    Dank voor het recept! Ik heb ze zojuist gemaakt en het ruikt heerlijk in huis. Echter, tijdens het vormen van de rondjes voelde het deeg niet stevig aan. Het was nog erg vloeibaar. Ik heb wat gewone bloem en amandelmeel toegevoegd om het steviger te krijgen. Heb jij enig idee wat ik fout doe?

    1. Miss Craftsy

      Nee sorry! Waarschijnlijk toch teveel vocht ofzo. Lukte het met het meel wel?

  2. Anneleen

    Ziet er heerlijk uit! Ik maak ook soms kokoskoekjes maar die zien er helemaal anders uit en proeven volgens mij ook helemaal anders. Ik gebruik geen banaan, amandelmelk, cacao nibs… Deze lijken me een stuk gezonder, mss binnenkort ook maar eens proberen 🙂

    1. Miss Craftsy

      Thanks! Ik ben benieuwd hoe jij ze dan maakt! ( en welke lekkerder zijn haha)

  3. Sarah

    Hmmm, klinkt heerlijk! Dit ga ik onthouden 😀

  4. Manon

    Oeh wat lekker zeg! Deze lijken me echt heeeeeerlijk 🙂 Ik heb afgelopen week een pure chocoladetaart gebakken die ook héél goed gelukt was. Bakken is zo leuk! Gelukkig heb ik nu weer meer tijd om veel in de keuken te staan nu ik minder werk, zo fijn om dingen te proberen eh? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.