gezonde-kokosdahl

Kokosdahl

Heerlijke vegetarische Indiase kokosdahl, maar dan in een ander jasje gestoken. Met heerlijke kokosmelk en kip in Thaise stijl.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

200 gram kip
2 rode uien
100 gram linzen
100 ml kokosmelk
1 bouillonblokje
1 tl citroengras
1 tl koriander
1/2 tl knoflook
1/2 tl gember
1/4 tl cayennepeper
1/4 tl peper
1 naanbrood

dahl-met-kokos-kip-en-linzen

Hoe maak je de kokosdahl?

Dahl is van oorsprong een vegetarische Indiase maaltijd van linzen. Ik maakte er deze keer een maaltijd van met kip en meer in een Thais/Maleisische stijl door namelijk kokosmelk en citroengras als basis te gebruiken. 

Door de kokosdahl lekker een tijdje te laten stoven op het vuur, kunnen de kruiden lekker op smaak komen en heb je een heerlijk Indiaas stoofpotje om van te smullen. 

indiase-kokosdahl

De kokosdahl maak je door de kip in blokjes te snijden en deze kort te bakken in de pan. Snijd daarna de rode ui in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kip. Roerbak het kort door totdat de kip niet meer roze is.

Doe daarna de linzen in de pan met kokosmelk en het bouillonblokje. Voeg ook 400 ml water toe en alle kruiden. Zet het vuur op de laagste stand en laat de kokosdahl 15 minuten zachtjes koken.

kokosdahl

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Als de oven goed is voorverwarmd, bak je het naanbrood in 5 minuten af.

[yumprint-recipe id=’76’]



SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.