kokos linzencurry 2

Kokos linzencurry

Een heerlijke vegetarische curry met megaveel smaak en een extraatje door er een heerlijk knapperig stukje knoflook naanbrood bij te serveren. Hier is jouw kokos linzencurry!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 blik linzen
1 blik gezeefde tomaten
1 blik kokosmelk
15 cherry tomaten
1 ui
1 tl komijn
1 tl koriander
1/2 tl knoflook
1/4 tl gember
1/4 tl kurkuma
snuf zeezout
1/4 tl cayennepeper
1 grote garlic/coriander naanbrood

kokos linzencurry 3

Hoe maak je de kokos linzencurry?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de ui klein en bak kort aan in een pan
  • Voeg de linzen toe
  • Voeg ook de gezeefde tomaten, kokosmelk en alle kruiden toe
  • Laat deze curry lekker pruttelen
  • Bak het naanbrood af in 10 minuten op een rooster
  • Snijd de cherry tomaten doormidden en voeg toe aan de curry

Proef van deze Indiase kokos linzencurry vol smaak dankzij de kruiden die lekker hebben geprutteld op het vuur. De basis is linzen en daarmee is dit een hele vegetarische curry. Ik eet steeds meer vegetarisch en in deze curry merk ik dat de kleine linzenkorrels wel wat weg hebben van gehakt. Even dippen met een stukje naanbrood en je bent even ver weg!

kokos linzencurry

Voor het bakken van het naanbrood verwarm je de oven eerst voor op 200 graden. Daarna snijd je een ui in stukjes en die bak je met wat kokosolie in een pan. Voeg daarna de linzen toe en roer even door. Ook de gezeefde tomaten, kokosmelk en alle kruiden kunnen nu toegevoegd worden. Het lekkerste is wanneer je de curry minstens 20 minuten laat pruttelen op laag vuur zodat alle smaken tot haar recht kunnen komen. 

Ondertussen kun je het naanbrood bakken in de oven. Doe dit direct op het rooster zodat het brood goed knapperig kan worden. Bak het naanbrood af in ongeveer 15 minuten of totdat het naanbrood lekker bruin en knapperig is. Snijd op het laatst de cherry tomaten doormidden en voeg deze toe aan de curry. Blijf goed doorroeren. Als het naanbrood klaar is, snijd je deze doormidden en deze serveer je bij elk bord curry om lekker mee te dippen. 

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.