kokos citroen balletjes

Kokos citroen balletjes

Een friszoete snack voor tussendoor of om je dag mee af te sluiten. Deze kokos citroen balletjes wil je gewoon hebben!

Wat heb je nodig? (voor 8 balletjes)

75 gram geraspte kokos
40 gram amandelen
1 – 2 el honing
1 el kokosolie
1/2 el citroensap

kokos citroen balletjes 3

Hoe maak je de kokos citroen balletjes?

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine.
  • Mix alles met elkaar totdat je een glad en stevige mix hebt.
  • Draai van de mix 8 balletjes.
  • Rol de balletjes nog door wat kokosrasp.

Deze balletjes zijn echt perfect voor een snelle en gezonde snack. Ik maakte deze voor een vriendin en mij en zo heb je in korte tijd iets lekkers en leuks op tafel staan. 

De amandelen vormen de basis van je mix en geven je balletjes body. De vetten in de amandelen zijn erg gezond en zorgen er ook voor dat je met een paar kleine balletjes al snel verzadigd bent. De kokos geeft het de tropische touch en wat crunch en de citroen maakt het geheel lekker fris en af.

kokos citroen balletjes 2

Om de kokos citroen balletjes te maken stop je alle ingrediënten in een keukenmachine. Je kunt ook alles een voor een toevoegen en eerste de amandelen goed blenden, maar in principe is dat niet nodig als je een goed werkende keukenmachine hebt. Blend alles tot de ingrediënten goed met elkaar is gemixt en je een stevige mix heb gecreëerd. Er zitten dan niet echt meer stukjes in je mix en je kunt er goede, ietwat plakkerige, balletjes van draaien.

Maak dan 8 balletjes van de mix en draai ze rond in je hand. Rol ze daarna in nog wat kokosrasp voor een extra leuk effect en zodat ze niet zo erg meer plakken. Je kunt de balletjes een aantal dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten doosje. Maar waarschijnlijk zijn ze zo lekker dat ze in een handomdraai weg zijn ;).The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.