Kokos banaanpannenkoekjes

gezonde pannenkoekjes

Heb je zin in een supervullende brunch voor op jouw zondagochtend (of welke andere dag dan ook ;)), probeer dan zeker eens deze exotische pannenkoek met kokos.


Het grappige is dat ik deze pannenkoeken al had gemaakt voordat ik op vakantie naar Thailand ging. Eenmaal daar heb ik ook nog regelmatig banaanpannenkoekjes gegeten en hoewel er daarin geen kokos zat, heb ik daar zoveel kokos en kokosnoten gezien dat dit gerecht me weer sterk aan mijn vakantie doet denken. Gek he? Feit blijft dat pannenkoekjes lekker zijn en dat je ze altijd kunt eten, wanneer dan ook en in wat voor combinatie dan ook.

kokos banaan pannenkoeken

Wat heb je nodig? (Voor 1 a 2 personen)

1 banaan
2 eieren
35 gram kokosrasp
50 gram amandelmeel

healthy pancakes

Hoe maak je de kokos banaanpannenkoekjes?

Een kind kan de was doen. Je stopt gewoon alle ingrediënten in een blender en blendt het tot een mooi egaal beslag. Een kleine tip: doe er eerst de vloeibare ingrediënten in, dan mixt het gemakkelijker en sneller. Verwarm een koekenpan met wat kokosolie erin en schenk wat van het beslag in de pan. Je kan er 2 gewone pannenkoeken van maken of kleine cute pannenkoekjes, ik koos voor het laatste, dan ziet het er nog lekkerder uit om op te eten! The choice is yours! Bak de pannenkoekjes op laag vuur voor ongeveer 3 a 4 minuten en draai hem vervolgens om. Bak de andere kant ook nog 2 minuutjes en dan wordt het genieten geblazen! Top het af met nog wat kokosrasp, yoghurt, honing en/of fruit.

pannenkoek met banaan en kokos

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Hoe pimp jij jouw pannenkoek op?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Tessa

    Ik kwam dit recept gister tegen op je site en vanmorgen direct gemaakt. Super lekker!!

    1. Miss Craftsy

      Ah Tessa wat superleuk dat je mijn recept ook meteen hebt uitgeprobeerd, echt awesome. Jij hebt heerlijk genoten van de pannenkoekjes, maar ik van het feit dat je de moeite hebt genomen om te reageren. Thanks! <3 en nog heel veel kook en bakplezier gewenst met alle recepten op mijn blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.