Koffiebroodjes met banketbakkersroom en chocolade

koffiebroodjes-1

Deze koffiebroodjes maakte ik vorig jaar voor bij onze kerstbrunch en waren een ware hit omdat ze 1. Chocolade bevatten, 2. Super knapperig waren en 3. Ook heel erg lekker zijn voor elke gelegenheid ook al drink je er geen koffie bij. Een perfecte snack dus!

Koffiebroodjes is een gebakje dat ik al heel lang zelf wilde maken. Ik ben verslaafd aan banketbakkersroom en dat past natuurlijk perfect bij deze snack voor bij de koffie. Stel je even voor. Het knapperige, warme deeg dat net uit de oven komt en waanzinnig lekker smaakt door de combinatie aan banketbakkersroom en chocolade. Heaven als je het mij vraagt. Oja en die koffiebroodjes zijn ook prima te eten wanneer je iets anders drinkt dan koffie ;).

koffiebroodjes-3

Wat heb je nodig? (voor 15 koffiebroodjes)

500 gr bloem
100 gram zachte roomboter
180 ml lauwwarme melk
1 zakje gist
25 gram witte basterdsuiker
1 ei
5 gram zout
1 zakje mix voor banketbakkersroom
1 reep chocolade

koffiebroodjes-4

Hoe maak je de koffiebroodjes?

Neem een kom en doe daar het poeder van de banketbakkersroom met daarbij de bijbehorende hoeveelheid water. Roer het door elkaar en zet de banketbakkersroom in de koelkast. Meng het bloem met de zachte roomboter en lauwwarme melk en mix het goed door elkaar. Voor daarna het zout, ei en suiker toe en meng dit ook goed met elkaar. Mix als laatst het gist erdoorheen. Laat dit een half uur in de koelkast staan en breek vervolgens de chocolade in hele kleine stukjes.

Rol vervolgens het deeg uit tot een rechthoek met een halve centimeter dikte en waarbij je een lap krijgt van ongeveer 40 bij 50 cm. Pak de banketbakkersroom erbij en verdeel dit over het deeg, maar houd de randen vrij. Het kan zijn dat je wat room over houdt. Verdeel ook de chocolade eroverheen en rol het deeg vervolgens in de lengte op tot een mooie rol. Snijd er vervolgens 15 plakjes uit van ongeveer 2cm dikte en leg deze plat op je ingevette bakplaat. Laat dit ongeveer 40 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm de oven op 220 graden. Bestrijk de koffiebroodjes met wat melk en doe de koffiebroodjes zo’n 12-15 minuten in de oven.

koffiebroodjes-2

Wat is jouw favoriete snack voor bij de koffie of thee?

 

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



9 comments

  1. Mariska

    Ik wil ze graag een keer uitproberen! Ik vind ze altijd zo lekker maar wist nog niet hoe je ze zelf maakt 🙂

    1. Miss Craftsy

      Thanks Mariska! Nou zo dus haha. Het is eventjes wachten op het deeg enzo maar verder heel easypeasy om te maken

  2. Bo

    Dag Joyce,

    Ze zijn echt super super goed gelukt! Ik hou van koffiebroodjes <3
    Ik zit momenteel in Denemarken waar ze ook super lekkere hebben, zogenaamde "snagls"
    ook met van die banketbakkersroom. Ik ben sinds ik ze hier heb geproefd, groot fan! (Had ze in Nederland nog nooit geproefd!) Ik ga ze zeker missen als ik weer terug ben in Nederland, dus dan ga ik jouw recept zeker een keer uitproberen!! Dankjewel! 🙂

    Groetjes, Bo

    1. Miss Craftsy

      Dankje Bo! Dat ken ik nog niet maar ik denk zeker dat mijn koffiebroodjes een heerlijke vervanging gaan zijn. Geniet nog van je tijd in Denemarken!

  3. Amy

    De titel alleen al… “Koffiebroodjes met banketbakkersroom en chocolade”… Klinkt ZO lekker! Het ziet er ook nog eens heerlijk uit, zeker een leuke winter snack in het koude weer 🙂

    1. Miss Craftsy

      Hihi als je woorden al kon proeven he. En helemaal gelijk, een perfecte snack voor nu!

  4. Esther

    Ohhhmy, deze zien er lekker uit! Ik HOU van koffiebroodjes 🙂

    1. Miss Craftsy

      Thanks Esther! Haha dat snap ik, verslavend lekker zijn ze!

Leave a Reply

Your email address will not be published.