knapperige boerenkool salade

Knapperige boerenkool salade

Een lunch boordevol groenten maar wel met het idee dat je chips aan het eten bent. Een gezonde guilty pleasure van een lunch dus met deze knapperige boerenkool salade!

Wat heb je nodig? (voor 1 lunch)

 • 75 gram boerenkool
 • 1 wortel
 • 1/2 komkommer
 • 3 zongedroogde tomaatjes
 • 1 el appelazijn
 • 1 el gesmolten kokosolie
 • peper, zout, kurkuma, paprikapoeder
 • 1 el zadenmix (ik heb pompoen en zonnebloem)
knapperige boerenkool salade 2

Hoe maak je de knapperige boerenkool salade?

 • Verwarm de oven voor op 150 graden.
 • Leg de boerenkool op een ovenschaal, schenk hierover de gesmolten kokosolie en garneer met de kruiden naar eigen smaak.
 • Plaats de boerenkool in de oven voor 15 minuten.
 • Snijd de wortel, komkommer en zongedroogde tomaten klein.
 • Doe de boerenkoolchips in een kom of bord en voeg de overige groenten hieraan toe.
 • Garneer met de zadenmix en de appelazijn.

Ik ben geen grote boerenkool fan. Ik geef liever de keuze aan andere slasoorten zoals een frisse ijsbergsalade in de zomer of juist de heerlijke nootachtige smaak van rucola. Maar boerenkool heeft ook veel nutriënten in zich en daarom is het een gezonde keuze om het zo nu en dan toch eens te eten en af te wisselen met groene bladgroenten. De enige optie waarop ik boerenkool at was het door het in een smoothie te doen en ik dacht: dit moet anders kunnen. En toen ontdekte ik boerenkoolchips. Als je echt zin hebt in chips, is deze boerenkoolversie een goede vervanger ervan (hoewel pastinaak en zoete aardappel ook echte winners zijn!). En om dan de boerenkool chips in een salade te verwerken, leek me helemaal een goede manier omdat het zo lekker en leuk wordt om salades te eten. Wat een knapperig feestje!

knapperige boerenkool salade 3

Voor deze knapperige boerenkool salade sta je maar even in de keuken en je kan hem ook in bulk maken zodat je lunch voor je werkweek voor een paar dagen sorted is. Het lekkerste is wel om de boerenkool chips op de dag zelf te maken, zodat ze hun knapperigheid behouden, maar dat is een kwestie van rekening houden met 20 minuten van je tijd om ze te kunnen bakken, terwijl jij in de tussentijd iets anders doet. Voor de boerenkool chips verwarm je de oven voor op 150 graden. Doe de boerenkool in een ovenschaal of op een bakplaat en sprenkel daarna de gesmolten kokosolie over de groente heen. Je kan de kokosolie gemakkelijk in de magnetron smelten. Ik vind het heerlijk om hierover peper, zout, kurkuma en paprikapoeder te doen en dit kan je dan ook naar smaak doen. Plaats de boerenkoolchips voor 15 minuten in de oven om ze knapperig te laten worden.

Ondertussen kan je de groenten gaan snijden. Snijd de wortel in plakjes, de komkommer in 4 partjes en de zongedroogde tomaat in reepjes. Als de boerenkoolchips klaar zijn, kan je ze heel even laten afkoelen, waarna je ze in een kom doet of in een container om mee te nemen voor de dag. Schep hierover de gesneden groenten en top de knapperige boerenkool salade af met de zaden en pitten mix en een eetlepel appelazijn. Wil je meer knapperigheid? Dan zijn zoete aardappel frietjes of pastinaak frietjes ook iets voor jou.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.