gezonde-amandel-koekjes

Knapperige amandel koekjes

Ik word altijd zo excited als gezonde koekjes zo heerlijk smaken! Deze knapperige amandel koekjes zijn jouw gezonde guilty pleasure van de Italiaanse cantuccini koekjes.

Wat heb je nodig? (voor 6 koekjes)

35 gram pecannoten
35 gram (blanke) amandelen
10 gram kokosmeel
25 gram palmsuiker
1 eiwit
1 el gesmolten kokosolie
55 gram grof gehakte bruine amandelen

amandel-koekjes

35 gram pecans
35 gram white almonds
10 gram coconut flour
25 gram palm sugar
1 egg white
1 tbsp melted coconut oil
55 gram almonds 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vermaal de pecannoten en blanke amandelen tot een notenmeel.
Voeg hieraan het kokosmeel, palmsuiker en grof gehakte amandelen aan toe.
Klop in een andere kom het eiwit met de kokosolie los en voeg dit toe aan het notenmeel.
Schep het deeg op bakpapier en maak er een vierkant van.
Bak de amandel koekjes 10 minuten op 200 graden en daarna 15 minuten op 180 graden.
Haal de koekjes uit de oven, laat ze heel even afkoelen en snijd ze daarna in 6 langwerpige koekjes.
Draai de koekjes op en bak ze daarna nog 25 minuten op 150 graden.

Hoe maak je de knapperige amandel koekjes?

Met koekjes maak je me altijd blij! Het leukste is dat je zoveel heerlijke koekjes kunt maken met natuurlijke ingrediënten die echt onweerstaanbaar lekker zijn en gezond. 

In Italië zijn ze dol op koekjes en kun je ze er in alle soorten en maten vinden. Koeken met nougat, de bekende ricciadelli uit Siena en natuurlijk cantucinni. Deze knapperige koekjes met amandel zijn echt heerlijke en door deze koekjes heb ik me laten inspireren voor deze gezonde versie.

En zoals je van me gewend bent zijn ze ook nog erg eenvoudig om te maken. Deze koekjes zitten boordevol noten en dus gezonde vetten die je ook nodig hebt. Vaak denken mensen dat meer vet niet goed is, maar je lichaam kan dit juist goed gebruiken. Helemaal de healthy fats uit noten. Ook nog een fijne bijeenkomst is dat je van deze snack dus lekker lang vol blijft.

gezonde-cantuccini-koekjes

Voor de knapperige amandel koekjes begin je met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Daarna doe je de pecannoten en blanke amandelen in een keukenmachine waar je de noten vermaalt tot een notenmeel. Voeg hieraan ook het kokosmeel, de palmsuiker en grof gehakte amandelen aan toe en roer goed door. 

Meng in een andere kom het eiwit met de kokosolie. Voeg daarna de notenmix hieraan toe en roer goed door. Schep het deeg op wat bakpapier en maak er een vierkant van die niet hoger is dan 2 centimeter. 

Doe de knapperige amandel koekjes 10 minuten in de oven en daarna nog eens 15 minuten op 180 graden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuutjes staan. Snijd de plak koek vervolgens in 6 repen. 

knapperige-amandel-koekjes

Draai de koekjes om zodat ze andere kant ook bruin kan worden en doe de knapperige amandel koekjes nog een 25 minuten in de oven op 150 graden. Laat ze koekjes afkoelen zodra ze uit de oven komen. Hierdoor worden ze heerlijk knapperig, net zoals die Italiaanse cantuccini koekjes!



SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.