klassieke brigadieros 2

Klassieke brigadieros

Brigadieros. Een heerlijke, Braziliaanse delicatesse. Het beste van chocolade en een zoete snack en heel eenvoudig te maken. Take a bite van deze klassieke brigadieros!

Wat heb je nodig? (voor 12 balletjes)

100 ml gecondenseerde melk
100 gram pure chocolade
60 ml slagroom (om nog op te kloppen)
2 el (rauwe) cacaopoeder

klassieke brigadieros

Hoe maak je de klassieke brigadieros?

  • Smelt de chocolade au bain marie
  • Meng de gesmolten chocolade met de gecondenseerde melk en slagroom
  • Roer goed door en zet de chocolademix minstens 5 uur in de koelkast
  • Draai er balletjes van en rol door de cacaopoeder

Ik had nog nooit van brigadieros gehoord totdat ik toevallig een reisvlog over Brazilië zag en een vriendin van me er ook heen was geweest. Uiteraard moet je in Brazilië brigadieros geprobeerd hebben en ik ben heel erg benieuwd hoe ze in het land van origine proeven. De klassieke brigadieros zijn eigenlijk met een laagje van hagelslag, maar ik wilde een iets gezondere versie maken door rauwe cacao te nemen als ingrediënt. Maar misschien komt dat ook doordat ik eigenlijk nooit hagelslag in huis heb, maar wel cacaopoeder ;).

klassieke brigadieros 3

Ik maakte deze klassieke brigadieros voor een uitgebreide lunch met 20 meiden en waar we allemaal iets moesten maken. Ik dacht dat zo’n eenvoudig balletje wel in de smaak moesten vallen. Ze vielen niet alleen in de smaak, maar iedereen was er lyrisch over. Just so you know ;). De klassieke brigadieros zijn erg gemakkelijk om te maken, maar wees je er wel van bewust dat ze even in de koelkast moeten staan. 

Als eerste smelt je de chocolade au bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je hieraan de gecondenseerde melk (zonder te koken!) en de slagroom aan toe. Roer het goed door en zet het bakje minsten in de koelkast. Hierdoor kan de mix goed uitharden en kun je er straks makkelijker balletjes van draaien. Als de tijd om is haal je het bakje uit de koelkast en draai je er balletjes van. Doe wat cacaopoeder op een bordje en rol hier de balletjes doorheen. Blijf de balletjes tussentijds in de koelkast bewaren. Ze blijven dankzij de suiker zeker 1.5 week goed in de koelkast.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.