noodles met kip teriyaki

Kip teriyaki met noodles

Een heel simpel en gezond gerecht met noodles. Ik maakte gebruik van boekweit noodles en daarbij gemarineerde kip teriyaki.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

250 gram boekweit noedels (ik gebruikte King Soba)
80 gram sojasaus
60 gram honing
1 tl knoflook
1 tl gember
400 gram kip
1 el olijfolie
1 tl sesamzaad
400 gram Chinese wokgroente
80 gram pinda’s

kip met boekweit noodles

Hoe maak je de kip teriyaki met noodles?

  • Snijd de kip in stukjes
  • Mix in een kommetje de sojasaus met honing, olijfolie, knoflook en gember.
  • Doe de kip in de saus en laat de kip minstens 30 minuten trekken
  • Bereid de noodles volgens de verpakking
  • Bak de kip met alle saus
  • Voeg ook de groenten aan de kip toe en roerbak een paar minuten mee
  • Schep de noodles met de teriyaki kip op een bord en top af met de pinda’s

Heb jij weleens van boekweitnoodles gehoord? Ik nog niet! Tot nu haha. De noodles die ik gebruikt heb zijn gemaakt van boekweit en glutenvrij. Een fijne en gezonde vervanger van de originele snelle koolhydraten noodle waardoor je snel weer honger krijgt. En de smaak? Die is superlekker! Zorg er wel voor dat je wat olie bij het koken toevoegt om te voorkomen dat de noodles heel erg gaan plakken.

teriyaki kip

Houd er rekening mee dat je tijd inplant voor het marineren van de kip. Je kan het ook overslaan in geval van nood, maar wil je een echte teriyaki smaaksensatie, dan raad ik je zeker aan om de kip een half uurtje te laten marineren. Je begint dus ook met het bereiden van de kip. Snijd de kip in kleine blokjes en maak een marinade door de sojasaus, olijfolie, honing, knoflook en gember met elkaar te mengen in een kom. Doe hier de kip in en zet de marinade minstens een half uur in de koelkast.

Bereid de noodles vervolgens volgens de verpakking. Tegelijkertijd kun je beginnen met het bakken van de kip. Schep hierbij ook alle marinade in de pan. Door de olijfolie heb je als het goed is geen olie meer nodig, maar merk je dat de kip toch gaat plakken, voeg dan alsnog wat olie toe. Voeg na een paar minuten de groenten toe en roerbak dit nog een paar minuten mee. Schep tenslotte de noodles samen met de kip teriyaki op een bord en top het af met wat pinda’s.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.