kip gyros 1

Een frisse, zomerse salade met een Grieks tintje: hoppa! Deze fijne en gezonde kip gyros salade is zo te maken en ook ideaal als lunch!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

300 gram kip
1 el shoarma kruiden
1/2 el italiaanse kruiden
300 gram spitskool
3 el olijfolie
2 el appelazijn
1 el citroensap
2 tl dille
1/2 komkommer
1 tomaat

kip gyros 2

Hoe maak je de kip gyros salade?

  • Snijd de kip in stukjes
  • Bak de kip en strooi de shoarma en italiaanse kruiden erbij
  • Mix de spitskool met de olijfolie, appelazijn, citroensap en dille
  • Snijd de komkommer en tomaat klein en voeg toe aan de spitskool
  • Top de salade af met de stukjes kip

Als het lekker warm weer is, dan is het een perfecte timing voor een frisse salade. Dit is een salade die je als lunch kunt eten, maar ook vullend is als avondmaaltijd. Het fijne is in elk geval dat het niet zoveel voorbereiding vereist en je alleen maar eventjes de kip hoeft te bakken en je de groenten koud serveert. Een lauwwarme Grieks kip gyros salade dus!

kip gyros 3

Ik heb shoarmakruiden gebruikt om het meteen een Grieks tintje te geven en daardoor heb je meteen een heerlijke combinatie van verschillende kruiden. Wil je wat extra toevoegen aan deze maaltijd? Voeg dan wat feta en walnoten toe. Zo heb je een op en top Griekse combinatie die ook nog eens mega vullend is voor wanneer je maag rammelt van de honger.

Je begint de salade met het bakken van de kip. Snijd hiervoor de kip in kleine reepjes en bak ze samen met de shoarma kruiden en italiaanse kruiden in een pan op laag vuur. Terwijl de kip rustig gaar wordt, kun je de rest van de salade maken. Neem een salade kom en doe hierin de spitskool. Voeg ook de olijfolie, appelazijn, citroensap en dille toe en roer goed door. Snijd ook de komkommer en tomaat klein. Doe wat van de spitskool op de borden en top het af met de komkommer, tomaat en de kip gyros reepjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *