Kip Club Sandwich

gezonde lunch met brood

Ik eet niet vaak brood als lunch maar als ik het doe dan doe ik het goed, want deze kip club sandwich is zo het maken waard!


Als ik de stad in ga om bijvoorbeeld te shoppen, dan houdt ik ervan om lekker op een terrasje of in een leuke bistro een heerlijk broodje te bestellen. Al is het alleen maar omdat ik er zo’n luxe gevoel van krijg. Dat broodje dat er dan zo lekker opgemaakt uit ziet, klaar om helemaal verorberd te worden. Toen ik vroeger nog elke dag brood at was dit gewoon het ouderwetse sneetje met kaas. Lekker plain and normal, maar waarom zou je jezelf niet verwennen met zo’n luxe broodje tijdens een normale doordeweekse dag op je werk of school? Juist!

brood met gerookte kip

Wat heb je nodig? (voor 1 lunch)

2 sneetjes speltbrood
wat blaadjes spinazie
1/2 appel
75 gram gerookte kipfilet
1 tomaat
1/2 rode ui
5 walnoten
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel yoghurt
1/2 theelepel knoflookpoeder

speltbrood met kip

Hoe maak je de kip club sandwich?

Neem de 2 speltbroodsneetjes en toast ze in een broodrooster. Snijd de appel, gerookte kipfilet, rode ui, tomaat en walnoten in kleine stukjes. Neem een bakje en meng daarin de mosterd, honing, yoghurt en knoflookpoeder. Wanneer het brood geroosterd is, leg je de sneetjes op een bord en beleg je ze met de blaadjes spinazie. Schep daaroverheen het kipmengsel en drizzle de saus daar weer overheen. Klaar is je kip club sandwich!

kip club sandwich

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Houd jij ook zo van die luxe broodjes?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Mylou

    Die ziet er echt hemels uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.