pompoen-kikkererwtenburger

Kikkererwten pompoenburgers

Ik kan maar niet stoppen om heerlijke dingen te maken met pompoen. Deze keer dook ik de keuken in voor kikkererwten pompoenburgers.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

150 gram kikkererwten
250 gram flespompoen (zonder schil en gekookt)
1/2 tl knoflook
1/2 tl uienpoeder
1/2 el tijm
1/2 el peterselie
1/2 tl cayenne peper
25 gram pompoenpitten
50 gram havermout
2 afbakbroodjes
1 rode ui
Wat veldsla
Mayonaise

gezonde-burger-met-kikkererwten

Hoe maak je de kikkererwten pompoenburgers?

Ik denk dat de herfst echt mijn favoriete kookseizoen is. Lekker koken met pompoen en koekkruiden en kaneel. Dus toen ik een craving kreeg om burgers te eten, bedacht ik me dat ik er wel pompoen in wilde verwerken en dus ging ik voor deze  vegetarische  versie. 

kikkererwten-pompoenburgers

Voor de pompoenburgers kook je eerst de pompoen. Ik vind dit het fijnste wanneer je dit in de oven doet op 180 graden en 45 minuten lang. Zo heb je er geen omkijken naar en je pompoen is er lekker zacht door geworden. 

Wanneer je pompoen klaar is, doe je deze samen met de kikkererwten, havermout en kruiden in de keukenmachine. Zorg dat je een glad beslag krijgt. Is het beslag nog te nat, voeg dan nog wat havermout toe. Voeg vervolgens ook nog de pompoenpitten toe en pulseer even. Maak vier burgers vanuit het beslag en bak ze om en om in de pan. 

vegetarische-burger-met-pompoen

Ondertussen bak je de broodjes af in de oven volgens de verpakking. Wanneer de broodjes klaar zijn, snijd je ze open en beleg je ze met de sla, rode ui, mayonaise en de burgers.

[yumprint-recipe id=’85’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.