risotto met kerrie

Kerrie risotto

Een heerlijke risotto met de verrassende smaak van kerrie. Een goede en romige kip kerrie in risotto vorm zullen we maar zeggen. Dat is wat je zult proeven bij elke hap van deze kerrie risotto.

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

300 gram kip
200 gram rijst
1 prei
150 gram mais
200 ml kokosmelk
1 bouillonblokje
1 el kerriepoeder
1 el peterselie
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder

kerrie risotto

Hoe maak je de kerrie risotto?

Deze risotto is een heerlijke gezonde versie op de toch wel kazige en vette Italiaanse versie. Door de kaas te vervangen door kokosmelk, blijf je het romige van dit gerecht houden, maar met gezonde vetten. De kerrie houdt dit gerecht lekker zoet en kruidig en de kurkuma heeft ook helende effecten op je lichaam en met name op je darmflora waardoor je je fitter en slanker zult voelen. 

Het maken van de risotto is erg eenvoudig, je bent er alleen wel een half uurtje mee bezig. Je begint met het snijden van de kip. Doe de blokjes in een pan en bak ze heel kort aan. Ze garen namelijk vanzelf verder in de risotto en anders zal het taai worden. Voeg daarna ook de rijst toe met het bouillonblokje, kruiden en 300 ml water of net zoveel je nodig denkt te hebben. Zet het vuur hoog.

zilvervliesrijst risotto

Ondertussen snijd je de prei klein en voeg je dit samen met de mais toe aan de kerrie risotto. Laat de kerrie risotto nog even doorkoken, ongeveer 8 minuten lang, en voeg dan de kokosmelk toe. Laat het nog 2 minuten staan en daarna zou je een mooi sausje moeten hebben voor de kerrie risotto. Laat nog langer doorkoken of voeg nog een beetje water toe als dit niet zo is. Als de kerrie risotto klaar is kan je hem opdienen op de borden. Laat de risotto wel even afkoelen, want door het koken is hij wel erg heet.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.