kaas uienbrood

Kaas uienbrood

Kaas uienbrood is iets wat al heel lang op mijn lijstje stond. De combinatie van kaas en uien is enorm lekker en met deze gezondere versie kan je ook guiltfree ervan genieten :).

Wat heb je nodig? (voor 1 brood)

200 gram speltmeel
100 gram havermout (gemalen tot meel)
400 gram geraspte kaas
6 rode uien
2 tl bakpoeder
2 el honing
3 eieren
peper en zout
1/2 el tijm
1/2 el italiaanse kruiden
water

kaas uienbrood 2

Hoe maak je het kaas uienbrood?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de uien glazig en voeg daarna de honing toe
  • Klop de eieren los met de kruiden
  • Voeg daarna het speltmeel en havermout toe
  • Voeg ook de uien toe en 350 gram geraspte kaas
  • Voeg wat water toe om het tot een mooi deeg te maken
  • Schep het deeg in een cakeblik of ovenschaal en bak 30 minuten
  • Maak de bovenkant nat en strooi de overige geraspte kaas eroverheen
  • Bak het brood nog eens 15 minuten

Gek is dat eigenlijk. Er staat iets al heel lang op je lijstje om te maken, en toch is het er nooit van gekomen. En ineens kwam het weer top of mind: dit wilde ik bakken! Toen kwam het ook nog eens goed uit dat ik een lunch had waar ik iets voor wilde maken en toen kon ik er niet meer om heen. Dit kaas uienbrood  werd geboren ;). De combinatie van kaas en uien is niet alleen perfect doordat er ook nog kaas in het beslag zit, maar de structuur van het brood is heel erg romig en zacht van smaak en dus niet droog zoals een normaal brood. Jammie!

kaas uienbrood 3

Voor het kaas uienbrood verwarm je de oven voor op 180 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen. Bak deze eerst glazig in een pan en voeg daarna de honing toe om de uien wat te karameliseren. Laat de uienringen daarna even wat afkoelen. Meng in een kom of keukenmachine de eieren en kruiden met elkaar. Voeg daarna ook het speltmeel en havermoutmeel toe. Schenk er wat water bij om er een mooi soepel deeg van te maken. Voeg nu ook de uien en 350 gram van de geraspte kaas toe. Ik heb zelf de uien nog wat klein gesneden om niet je tanden te zetten in een hele grote hap met ui.

Meng alles goed met elkaar en schep het deeg in een cakeblik of ovenschaal. Bak het kaas uienbrood eerst 30 minuten in de oven. Haal het brood uit de oven en maak de bovenkant nat met wat water of melk. Strooi hier overheen de overige geraspte kaas en zet het kaas uienbrood nog eens 15 minuten in de oven. Laat het brood goed afkoelen voordat je hem aansnijd zodat het nog lekker knapperig wordt.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.