droomleven

Je droomleven leiden versus het realistisch leven

Je droomleven leiden en alles bereiken en hebben wat je maar wilt. Kan dat wel echt of is het slechts een buzz woord?

Je passie vinden, je doel in het leven volgen en het droomleven leiden. Dat klinkt echt als een droom toch? Voor sommigen blijft het ook een droom, en voor sommigen is dat hun echte leven, elke dag weer. De laatste tijd heeft het droomleven leiden voor mij een zure nasmaak gekregen en daarom leek het me wel goed om even een realistisch beeld te scheppen.

Dit is namelijk hoe ik het zie. Aan de ene kant is er de druk van de maatschappij en de oudere generaties om maar een carrière te maken, een mooi huis en auto te kopen en een gezin te stichten. Hard werken voor je geld. Om er vervolgens niet heel veel mee te kunnen doen, want je bent alleen maar aan het werk. Hmmm. Aan de andere kant heb je mijn generatie die meer leeft volgens alles doen want je leuk vindt, want je leeft maar 1x. Yolo! Als je een baan niet leuk vindt, dan ga je op zoek naar wat anders. Het leven is namelijk te kort om ergens te blijven hangen in wat je niet leuk vindt.

We moeten allemaal onze passie maar gaan volgen. En dat is wederom waar onze generatie een druk ervaart. Want wie ben ik nu eigenlijk en wat is mijn passie nu eigenlijk? Je ziet veel mensen die houden van wat ze doen, maar jij kan de jouwe niet vinden. Sure, het geeft je veel zelfreflectie, maar waar jouw leven nu echt om draait, Joost mag het weten.

Ik ben ‘natuurlijk’ mijn droom aan het volgen doordat ik naar Australië ben verhuisd. Ik ben de druk van carrière maken en settelen ontsnapt en heb me aan de druk van de maatschappij onttrokken door Down Under te gaan. Don’t get me wrong, er is helemaal niets mis met dat. Sterker nog, ik wil me ook gaat settelen. Ik weet alleen niet waar en ik ervaar nog steeds the urge om meer te willen in het leven.

En niet alleen ik ervaar dat zo. Een vriendin van mij volgde ook haar hart door ‘tijdelijk’ naar het buitenland te gaan. Dat resulteerde in 1 jaar in Australië, 1 jaar in Nieuw Zeeland en Vietnam en nu wederom een kans om een leven op te bouwen in Spanje. Die knoop doorhakken was voor haar heel moeilijk, want moest ze niet gewoon terug naar huis en daar een baan zoeken, in plaats van te vluchten voor dat leven? Of is dit echt haar roeping en moest ze de kans dat ze die baan in Spanje heeft gekregen juist met beide handen aangrijpen? Dat zijn eigenlijk twee problemen in 1: de druk van de maatschappij om maar iets ‘gewoons’ te doen, de druk van het vinden van je passie en alle angsten en twijfels die daarbij komen.

Er is zoveel druk om maar bezig te blijven, om maar op social media te laten zien hoeveel coole dingen je allemaal doet, hoe happy je leven wel niet is. Maar soms is dat gewoon even niet zo. Sterker nog, de dingen die je juist heel blij maken (bijvoorbeeld de kans om naar Spanje te verhuizen) maken je juist minder blij. En zo ook ik. Ik leef een once in a lifetime opportunity met waanzinnig leuke studies en een supermooi leven in Australië. Toch is het dit jaar niet makkelijk geweest. Ik heb enorm veel stress ervaren en waarvoor? Moet een droomleven wel zo zijn?

Wat ik je hier wil meegeven is dat een balans heel erg belangrijk is. Als jij carrière wil maken, maak carrière. Wil jij eerst nog een wereldreis maken, maak die dan. Doe de dingen die jij wilt doen omdat ze jou blij maken en leef in het nu. Wat wil jij vandaag doen wat jou blij maakt, wat zou je nu doen als je alle tijd en geld van de wereld had en alle plekken van de wereld hebt gezien? Laat je geen druk opleggen op wat de maatschappij belangrijk vindt of wat je familie en vrienden zeggen. Jij doet jij. Aan de andere kant is het ook gewoon okee om een hele luie zondag te hebben. Je hoeft niet elk weekend de hort op te zijn om dat op Facebook of op Insta stories te delen. En omdat je je droomleven leidt, wil dat niet zeggen dat elke dag een super happy 100%. Je hoeft geen grote dingen te doen om gelukkig te zijn, hele kleine dingen kunnen je namelijk ook al heel erg blij maken.

Jarenlang heb ik me afgevraagd wie ik ben en wat ik wil. De laatste tijd weet ik dat het mijn passie is om andere mensen te helpen om het beste uit hun leven te halen. Dat is waarom ik life coach word en waarom ik al jarenlang blog. Alles wat bijdraagt aan deze passie, hoe klein ook, maakt mij gelukkig. Maar verder dan dat heb ik een grote passie meer. Het maakte me namelijk zo verdrietig en uitgeput om die passie te vinden. Want zonder een passie en doel, kon ik niet gelukkig zijn, toch?!

In plaats daarvan ben ik dankbaar voor alle mooie momenten en kansen die ik krijg. En probeer ik om zoveel mogelijk momenten toe te voegen waar ik echt van houd. Want vaak genoeg bestaat een dag uit dingen die je moet doen, het realistische leven. En jij moet zelf die slingers ophangen! Ik leid geen realistisch leven, want ik leid mijn eigen bijzondere leven. Maar ik leid ook geen droomleven omdat mijn leven echt is. Ik leid een gebalanceerd leven en dat maakt mij pas echt gelukkig.

Hopelijk geeft dit stof tot nadenken. Heb jij een passie en voel jij ook de druk om deze na te volgen? Of ervaar jij de druk van de maatschappij en social media? Jij bent goed genoeg zoals je bent en probeer dat niet te veranderen. Wil jij meer in het leven, pak het dan met beide handen aan. Maar doe het alleen omdat jij het wilt en niet omdat het populair is om een yolo leven te leiden.

Om af te sluiten, wil ik een paar mooie quotes delen die dit artikel hopelijk bij je doet binnenkomen en je inspireren om jouw life to enjoyce te leiden:

  • “Do what gives you joy, and then a lot of the time, do things you don’t want to do because you have responsibilities to other people”
  • “Sometimes life is hard and it sucks, and look at you! You’ve survived this long!”
  • “You’re doing your best: keep up the good work!”
  • “Sometimes the small moments of happiness are enough.”
  • “You don’t need some grand “passion” if you’re kind and self-aware.”
The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.