Japanse kip en komkommersalade

kip in sojasaus met quinoa

Konichiwa! Ik maak buitenlands na buitenlands recept, zo lijkt het wel. En vandaag is de Japanse keuken aan de beurt. En hoewel je misschien sushi zou verwachten, heb ik nu gekozen voor een heerlijk Japans kipje!


Okee en je zou er ook voor kunnen kiezen om alles alsnog lekker op te rollen in een noriblad want hee wie houdt je tegen? Sushi is lekker en he wordt er blij van, je moet tenslotte zelf de slingers ophangen ;). Ik word zelf heel gelukkig als ik een lekker gemarineerd kippetje mag eten. Noem het leuk, noem het grappig, noem het stom, but I loooove kip gemarineerd in sojasaus. En dan maakt het me vaak nog geeneens uit wat ik dan nog meer eet, hoewel deze komkommersalade met al haar kruiden ook fingerlicking good is!

frisse komkommersalade

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

400 gram kipfilet
3 eetlepels sojasaus
1 flinke eetlepel honing
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
120 gram gekookte quinoa
1 komkommer
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel koriander
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel munt of een klein handje verse munt
1 eetlepel koud geperste olijfolie

japanse kip

Hoe maak je de Japanse kip met komkommersalade?

Meng in een bakje de sojasaus met se honing, knoflookpoeder en chilipoeder. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer ze in de saus. Laat de kip minstens 10 minuten staan. Je kunt er ook voor kiezen om de kip de avond of ochtend van te voren te marineren en het dan in de koelkast te zetten. Kook de quinoa als je dit nog niet hebt gedaan volgens de verpakking. Ongekookt heb je ongeveer de helft nodig. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en dan door vieren. Meng de komkommer met de onderste kruiden van het lijstje en de olijfolie. Hussel alles door elkaar en verdeel de komkommersalade over twee borden. Bak de kip gaar en voeg in de laatste twee minuten de gekookte quinoa eraan toe zodat de marinade ook nog in de quinoa kan trekken. Verdeel ook de Japanse kip over de borden en eet smakelijk!

komkommersalade

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Tell me, van een schaal van 1 op 10, hoe lekker vind jij sojasaus?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.4 comments

 1. Manon

  Ohhhh lijkt me heerlijk. Ga ik maken!

  1. Miss Craftsy

   Yay wat leuk manon! Laat je weten hoe het smaakt?

 2. Jenn

  Dat ziet er heerlijk uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.