Italiaanse roerbakschotel met tomatenrijst

italiaans-roerbakgerecht-met-rijst1

Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit gerecht nu moest noemen haha. Het is eigenlijk mijn vulling die ik normaal gesproken maak voor gevulde paprika’s en dan toch net wat anders, dus een Italiaanse roerbakschotel met tomatenrijst dan maar haha. Ik hou gewoon ontzettend van het klaarmaken van rijst in tomatenpurree in plaats van dat je het eerst kookt. Zo krijgt je rijst veel meer smaak en een lekkere bite, jammie!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
60 gram zilvervliesrijst
2 blikjes tomatenpurree
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 paprika
1/2 courgette
100 gram gehakt
italiaanse kruiden
geraspte kaas

italiaans-roerbakgerecht-met-rijst3

Hoe maak je het?
Rul alvast het gehakt in een grote pan en snijd alle groenten in stukjes. Als het gehakt al wat bruiner is geworden, kun je de ui, courgette, paprika en de knoflook toevoegen en deze bak je zo’n 4 minuutjes mee. Vervolgens doe je de blikjes tomatenpurree in de pan en voeg je ook twee blikjes water eraan toe. Doe er ook meteen de rijst bij en roer alles goed door. Je kunt eventueel ook nog een blikje extra water toevoegen als je de saus te dik vind worden, want die korreltjes rijst zuigen natuurlijk al het kookvocht op :).

italiaans-roerbakgerecht-met-rijst2

Laat het mengsel op een laag vuurtje pruttelen, terwijl de rijst gaar wordt. De rijst zal sowieso niet zo ‘zacht’ worden als je hem krijgt wanneer je de rijst gewoon in water zou koken, maar dat zorgt juist voor die lekker bite. Ik laat het mengsel meestal zo’n 7 tot 8 minuten lekker pruttelen en dan is de rijst wel klaar. Vergeet ook niet om Italiaanse kruiden toe te voegen naar smaak en eventueel wat paprika- en chilipoeder om het lekker spicy te maken. Serveer je Italiaanse roerbakkunsten op een bord en strooi daar lekker veel kaas overheen. Lees: ik strooide er een klein beetje kaas op voor de foto omdat je anders de rest niet goed meer zou kunnen zien, maar zodra ik klaar was ging er lekker nog meer kaas overheen, yolo!

italiaans-roerbakgerecht-met-rijst1

Oh man dit is zo’n lekker gerecht gewoon! Ik zou dit elke week wel kunnen eten haha! Lekker een tomatenprutje met kaas, courgette, paprika en gehakt is echt mijn favoriet, vandaar dat ik ook zo van lasagne hou, yay! En of ik het nou een Italiaanse roerbakschotel met tomatenrijst noem of wat anders, het is en blijft gewoon lekker :).

Hou jij ook zo van Italiaans eten?

Nieuwsbrief

14 comments

 1. Linda

  Wat leuk! Het doet me inderdaad denken aan lasagne, maar dan zonder lasagnebladen en met rijst, slim! Ik heb toevallig vanavond de groentelasagne die in mijn lijstje stond gemaakt en die lijkt hier wel op, alleen dan zit hier een stuk minder kaas in (lees: geen) 😉 Nog gezonder!

  1. Miss Craftsy

   Aaah ja in principe wel haha! Die groentelasagne van Cynthia is inderdaad superlekker! Maar dit rijstgerecht heeft dan veel meer bite, en dat maakt zo’n maaltijd toch echt anders 😀 Ben benieuwd of je het lekker vind!

 2. Bettie

  Dit ga ik een keer uitproberen. Ziet er lekker uit

 3. Rosanne

  Jammiee dit ziet er heerlijk uit zeg! Ik ben dol op Italiaans eten haha. liefs x

 4. Mirne

  Dit lijkt bijna een pastasaus maar dan met rijst! Leuk! Ik ben alleen totaal geen rijsteter, maar dit blijven heerlijke combinaties.

  1. Miss Craftsy

   Ja eigenlijk wel he?! Maar dit blijft inderdaad zoo lekker! Maar ik maak altijd teveel vulling voor gevulde paprika en dan eet ik dan zo los op. En dat vind ik zoooo lekker, dat ik het nu altijd maar zo doe haha 😉

 5. Manon

  Oh deze ga ik aan mijn moeder laten zien, ze houd van rijst!!! Lijkt me ook heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.