rendang

Indonesische rendang

Ik was al tijden benieuwd naar Indonesische rendang. Ik ging de uitdaging aan en maakte zelf een gezonde en paleo versie.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

300 gram gehakt
1 ei
40 gram havermout
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 prei
2 paprika’s
200 ml kokosmelk
1 bakje rendang boemboe

gezonde-rendang

Hoe maak je de Indonesische rendang?

Hoewel ik nog nooit in Indonesië ben geweest en authentieke rendang heb geproefd, weet ik wel raad met de Aziatische keuken en wilde ik al heel lang een keertje rendang maken.

Rendang is van oorsprong een Minangkabaus gerecht dat vooral werd geserveerd tijdens speciale gelegenheden en feesten. Nu wordt het overal in Indonesië geserveerd. Het is echt een rundvlees gerecht met een dikke saus die niet echt op een curry lijkt. Ik maakte zelf een wat meer curry-achtig gerecht met gehaktballetjes.

Net wat anders, maar zeker niet minder lekker. Mijn rendang was al geweldig lekker, laat staan wanneer ik authentieke rendang zou gaan proeven in Indonesië!

indonesische-rendang

Voor deze versie ga je eerst van start met de gehaktballetjes. Die maak je door het gehakt met je handen te mengen met het ei, havermout en kruiden. Maak er vervolgens kleine balletjes van die je kort bruin bakt in de pan.

Snijd ondertussen de prei en paprika’s klein. Als het vlees niet meer rood is, haal je deze uit de pan en bak je de groenten kort aan in de pan. 

Na een minuutje of 3 doe je de balletjes weer terug in de pan samen met de kokosmelk en de rendang boemboe. Doe de deksel op de pan en laat de rendang 10 minuutjes sudderen op laag vuur.

[yumprint-recipe id=’87’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.