indiase soep 2

Een heerlijk vullende maaltijdsoep met een smaakexplosie door alle kruiden die in de soep zitten en de romigheid en zoetheid van de kokosmelk en appels. Deze Indiase soep is helend voor je mind!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 cup linzen
  • 1 grote wortel
  • 1 paprika
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 2 appels
  • 1 tl gember
  • 1 knoflookteen
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/2 tl tijm
  • pinda’s
  • kokossnippers

indiase soep 3

Hoe maak je de Indiase soep?

  • Snijd de wortel en paprika klein en bak deze kort aan in een pan met wat kokosolie.
  • Voeg alle kruiden toe en roerbak deze een paar minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes, bouillonblokje en linzen toe aan de groenten.
  • Snijd de appel klein en voeg ook toe aan de soep.
  • Laat de soep 30 minuten sudderen.
  • Schep 3/4 van de soep in een blender en blendt tot een gladde soep.
  • Schep de inhoud terug in de pan, roer alles goed door en laat nog een paar minuten staan.
  • Schep de soep op en garneer met wat pinda’s en kokossnippers.

Een heerlijke Indiase soep die alleen maar helende werkingen heeft. Door alle kruiden die in deze soep zitten, heeft het een ontstekingsremmende werking op je lijf door de combinatie van gember, kaneel en kurkuma. En daarnaast ruikt het natuurlijk ook heerlijk in de keuken! De linzen in deze soep zorgen voor een volle maaltijdsoep en de kokosmelk maakt deze soep romiger dan ooit. Zorg dat je nog soep overhoudt voor de volgende dag, want dan smaakt hij nog lekkerder!

indiase soep

Voor deze Indiase soep begin je met het in kleine stukken snijden van de wortel en de paprika. Vervolgens bak je deze zacht in een pan met wat kokosolie. Na zo’n 3 minuutjes roerbakken, voeg je alle kruiden toe aan de groenten en bak deze ook zo’n 2 minuten mee zodat ze aroma’s uit de kruiden komen. Hierna maak je er een soepje van door de kokosmelk, tomatenblokjes en het bouillonblokje aan de pan toe te voegen. Voeg ook de gedroogde rode linzen toe aan de soep en laat alles even sudderen.

Terwijl de soep aan het sudderen is snijd je de appels in kleine blokjes. Je mag ze schillen, maar ik heb de appels alleen gewassen om zoveel mogelijk van de vitamines te bewaren. Laat de Indiase soep op smaak komen door de soep ongeveer 30 minuten op een laag vuur te laten sudderen. Hierna schep je ongeveer 3/4 van de soep in een blender om dit vervolgens tot een gladde soep te blenden. Schep alles weer terug in de pan en laat nog heel even staan voordat je de soep serveert. Schep de soep in een soepkom en top het af met wat pinda’s en kokossnippers.

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.