Indiase korma

 

Een heerlijke vegan Indiase korma vol kruiden en groenten en heerlijke kikkererwten.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 1 tl knoflook
  • 1/2 tl gember
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/4 cup cashewnoten
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl himalaya zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/8 tl kardemom
  • 2 tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr kokosyoghurt
  • 1 el honing
  • 1 zoete aardappel
  • 250 gram diepvries erwten en wortel mix
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram ongekookte rijst
indiase korma 2

Hoe maak je de Indiase korma?

  • Doe de ui, knoflook, gember, chilipoeder en cashewnoten in een blender met een 1/2 cup water en blend het.
  • Bak de purree zachtjes in een pan met wat kokosolie.
  • Voeg alle kruiden toe en bak het voor ongeveer 3 minuten.
  • Dop de bonen, snijd ze doormidden en schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes, net als de tomaten.
  • Voeg de bonen, tomaten en zoete aardappel toe samen met de erwten, wortel, kokosmelk, kokosyoghurt en honing.
  • Kook de rijst volgens de verpakking en laat de curry in de tussentijd op smaak komen.
  • Serveer de korma met de rijst en top het af met cashewnoten.

Geniet van een heerlijke Indiase korma. Het heerlijke aan de Indiase keuken is dat ze bomvol heerlijke en helende kruiden zit. Bij een hap heb je een hap vol smaak en met haar vrolijke kleuren is elke gerecht een feestje. En om maar niet te beginnen over alle heerlijke geuren in je keuken. En het fijne van deze Indiase korma is dat ze vol zit met goede kruiden zoals kaneel, gember en kurkuma die bekend staan om haar helende en ontstekingsremmende krachten. Op en top dus voor een gezond lichaam en een stralend huidje.
Voor de Indiase korma begin je eerst met het maken van een curry pasta. Dit doe je door de ui, knoflook, chilipoeder, gember en cashewnoten in een blender te doen en daarbij een halve cup aan water toe te voegen. Daarna blend je alles tot een pasta. Schep de pasta in een pan met wat kokosolie en bak het even door. Voeg dan ook alle kruiden toe en roerbak dit door voor zo’n 3 minuten.

Ondertussen kun je de groenten gaan snijden. Dop en was de bonen en snijd ze doormidden. Snijd de tomaat klein en schil de zoete aardappel waarna je deze in kleine blokjes snijd. Daarna kan je deze groenten toevoegen aan de kruidenpasta. Ook de erwten, wortel, kokosmelk, kokosyoghurt en honing kunnen toegevoegd worden aan de Indiase korma. Laat de curry pruttelen voor minstens een kwartier. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de verpakking. Serveer de Indiase korma met de rijst en top het af met wat cashewnoten.

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.