Ik ben bang voor mijn dromen

ik ben bang voor mijn dromen

Als je net als ik af en toe een ambiteuze dramaqueen bent, dan herken je je vast wel in de volgende situatie.


Wat zijn nu mijn dromen, welke zijn realistisch genoeg om achterna te gaan en wat wil ik nu eigenlijk? Wat als het echt niet beter word, als het me toch niet lukt of nog erger: wat als die droom toch niet tot mijn droombaan leidde maar gewoon een droom had moeten blijven?

En herken je je er een beetje in? Ik kan soms dagen zo doorbrengen. Niet wetende wat ik nu graag wil en continu scenario’s in mijn hoofd afspelen met wat alsjes. Goed, dit klinkt negatiever dan het is, omdat ik ook lekker over mijn dromen kan fantaseren. Maar uiteindelijk zijn ze maar dat: dromen.

dromen laten uitkomen

Ik zou dolgraag mijn dromen achterna gaan, maar ik zal het toegeven: ik ben dus bang. Bang om fouten te maken, te realiseren dat het me toch niet gaat lukken of te ontdekken dat ik er toch niet mijn passie ik kwijt kan. Want ja, wat ik nu doe en hoe ik nu leef is dan uiteindelijk toch niet zo heel slecht?

Natuurlijk niet. Ik heb een heel leuk leven, maar ik doe niet datgene waar ik echt compleet mijn passie in kan leggen en waar ik zoveel energie uit haal en krijg dat ik net op Tijgertje uit Winnie the Pooh lijk (doe je nu ook stiekem whooohooohooohooo met me mee?). Zover ben ik in elk geval al wel.

volg je dromen

Het probleem ligt ook aan het feit dat ik teveel dingen leuk vindt. Als ik nu ontzettend van vliegen houdt en van kinds af aan al vliegtuigjes bouwde en riep dat ik piloot wilde worden, dan zou het logisch zijn om piloot te worden en die droom achterna te gaan. Daarnaast bestaat er ook een verschil tussen iets leuk vinden en ergens zo’n passie voor hebben dat je je er je baan van zou willen maken. Maar hoe weet je dat iets maar gewoon voor de leuk is of echt een passie is?

Ik heb geen flauw idee. Ik zou heel veel dingen willen doen omdat ik ze leuk vind. En dat is ook waarom ik bang ben. Dat het dus maar even leuk is en het geen passie is. Voor mij zou het misschien ook wel tof zijn om gewopn 5 banen te hebben en er elke werkdag 1 te doen. Hahaha, dat zou best eens de oplossing kunnen zijn omdat je dan ook niet in een sleur raakt en alles leuk blijft yay!

hoe je dromen laten uitkomen

En nu wil ik eigenlijk jouw hulp inschakelen: wat zijn jouw dromen en hoe bereik je die? En als je al aan het werk bent: doe je nu echt iets wat je heel erg tof vindt en zou je dat ook kunnen blijven doen? En hoe weet je dat dit jouw ding is? Ik ben echt heel benieuwd naar jouw input! Misschien helpt het om mijn dromen iets meer op een rijtje te zetten en een paar daarvan toch eindelijk eens een keertje waar te gaan maken :).

bron foto’s: 1,2,3,4

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.6 comments

 1. Eline

  Hi Joyce,

  Wat je schrijft is heel herkenbaar 🙂 Ik weet eigenlijk wel heel goed wat mijn dromen zijn en waar mijn krachten zitten, maar de vraag is: durf ik mijn krachten te bundelen en het risico te lopen dat het ooit de mist in gaat? Mijn hart volgen dat is wat ik wil doen, maar mijn verstand dwingt me soms tot het maken van rationele minder populaire keuzes. Inmiddels ben ik erachter dat ik mezelf er heel ongelukkig mee kan maken.
  Dus can I fight it back and follow my heart? De toekomst zal het leren denk ik dan maar 🙂 Nu ga ik in ieder geval even alles op alles zetten om mijn passie met de wereld te delen.
  Oh en of je zeker weet of iets je ding is dat kan natuurlijk niet, ik heb ook heel wat baantjes gehad die ik vooraf idealiseerde, maar het maakte mijn droom wel steeds minder wazig! Ik hoop dat je wat aan dit laatste hebt haha 🙂

  Liefs, Eline

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel voor je mooie en eerlijke comment Eline, ik ben er helemaal stil van. Dat maakt dat ik nu nog harder wil vechten om mijn dromen en passie achterna te gaan. Om te doen wat ik echt leuk vind en om daar gelukkig van te zijn en te worden. Dankjewel lieve Eline! Xx

   1. Eline

    Ah wat lief dat je dit zegt! Je kan het!!
    Liefs, Eline

    1. Miss Craftsy

     Ah dankje Eline, ik vind t ook heel lief dat je dat zegt!

 2. Dina

  Mooi onderwerp! Ik denk dat als je iets heel graag wilt doen en het enigszins realistisch is, dan zou je er eigenlijk gewoon helemaal voor gaan. 😀

  1. Miss Craftsy

   Dankje Dina! Diep van binnen weet ik dat! En wil ik dat ook heel graag. Die angst is gewoon te groot omdat ik het misschien te risicovol vind of de tijd is er nog niet voor. Maar binnen nu en 2 jaar hoop ik het te kunnen realiseren en er helemaal voor te gaan. Bedankt voor je lieve reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.