ijs-met-veel-proteinen

Mango proteïne ijs

Deze nazomer geniet ik nog heerlijk na van ijs als ontbijt. En of je het nu nicecream, smoothiebowl of fluffy proteïne ijs noemt, het is sowieso lekker ;).

Wat heb je nodig? (voor 1 bowl)

150 gram bevroren mango
1 scoop eiwitpoeder (28 gram)
Scheutje water
Toppings naar keuze (ik gebruikte aardbei, pecannoten, kokosrasp en cacao nibs)

mango-nicecream

Hoe maak je de mango proteïne ijs?

Als er iets een trend is op foodie gebied op dit moment, dan zijn het wel de fluff bowls en misschien bij voorkeur de acai bowl. Dat het zo populair is snap ik wel, want A het is ijs en dat doet het altijd goed en B je kan er waanzinnige fluffy combinaties van maken die erg Instagram waardig zijn. 

Bovenal is het gewoon een erg gezond en heerlijk ontbijt wat ik elke dag wel zou kunnen eten. De combinatie van fruit en proteïnen is waanzinnig, want zo krijg je eenvoudig van alles wat binnen van je macro’s en door de eiwitten en vezels blijf je lekker lang vol zitten. 

luchtige-mango-smoothie-bowl

Belangrijk is dat welk fruit je ook kiest, je ervoor zorgt dat het bevroren is. Ik heb hier gekozen voor mango en ik koop altijd van die doosjes met diepvriesfruit. Dat is lekker makkelijk en de vitaminen blijven ook zo beter behouden. 

Doe de bevroren mango samen met het eiwitpoeder en een scheut water in een blender en mix het een paar minuten tot alle stukjes mango goed zijn geblend en je egaal en fluffy ijs overhoudt. 

proteine-ijs

Schep het mango ijs in een kom en bekleed hem mooi met je uitgekozen toppings. Ik koos dit keer voor aardbeien, pecannoten, cacao nibs en kokosrasp. Maak er jouw eigen feestje van! Oh en vergeet er niet een toffe Insta van te maken ;).

[yumprint-recipe id=’70’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Lisa

    Hm lekker! Ik ben echt verslaafd aan ijs, dus deze ontbijtjes zijn altijd een succes bij mij. Ik vervang het eiwitpoeder alleen door een bevroren banaan!:)

    1. Miss Craftsy

      Haha dan is het zeker een succes! Ik maak idd ook heel vaak bananenijs, maar doe er toch eiwitpoeder doorheen zodat ik mijn eiwitten binnenkrijg en langer verzadigd ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.