Hotspots in Barcelona

hotspots-in-barcelona-1

Na al die leuke diaries is het tijd om even alle leuke tentjes om te eten, maar ook dingen die je per se moet zien als je in Barcelona bent op een rijtje te zetten. Het zijn mijn persoonlijke aanraders, dus ik hoop dat jij ze net zo leuk en lekker vind als ik ze heb gevonden!


barcelona-3-1

Waar te slapen in Barcelona?

Hostel Casa Gracia Barcelona natuurlijk! Een prima hostel voor iedereen of je nu alleen, met zijn 2’en of met een familie bent, je kan er prima vertoeven. Voor de budget mensen zijn er dorms met meerdere bedden, maar er zijn ook aparte kamers te verkrijgen. Het ontbijt is inbegrepen bij de prijs en is naar mijn mening een van de betere ontbijtjes die je kunt krijgen als je ** hotels gewend bent. En natuurlijk is het personeel ook supervriendelijk, vooral de Nederlandse stagiaires natuurlijk :D.

barcelona-4-14

Wat te doen in Barcelona?

Carrer de Pelai & Placa de Universitat. Een leuke shopstraat, een mooi plein met een mooie universiteit.
Passeig de Gracia. De straat van het hostel, plus het supermooie Casa Battlo. Daarnaast kan je ook de twee andere Gaudi huizen vinden en La Pedrera.
Placa de Catalunya. Het bekendste plein van Barcelona met mooie fonteinen en ideaal om mensen te kijken ;).
– De wijk Gracia. De mooiste wijk van Barcelona waar je lekker door de straatjes kunt struinen, Casa Vincens, Placa del Sol en Placa de la Vila de Gracia kunt bezoeken.
Parc de la Ciutadella, een heel mooi park met een dierentuin, de Cascada, een hele mooi Romaanse fontein en Castell de Tres Dragons, een museum. Daarachter zit ook de Arc de Triomph, waar je zeker even langs moet lopen.
El Born, een mooi wijkje met smalle steegjes, leuke boetiekjes, Santa Maria del Mar en Mercat del Born met opgravingen van het oude Barcelona.
La Rambla, de bekendste straat van Barcelona. Super toeristisch, maar zeker leuk om eens doorheen te lopen en ook Mercat de la Boqueria te bezoeken.
Barri Gothic, de oudste wijk van Barcelona met de Kathedraal, Palau de la Musica Catalana en Placa de Sant Jaume.
Mare Magnum, een shopping centrum die altijd 7 dagen per week open is en waar je ideaal kunt shoppen als het een dagje niet zo’n mooi weer is.
La Barceloneta, hier kun je heel relaxed langs de steiger gaan zitten, of natuurlijk een dagje strand plannen.
– De Montjuïc, de op een na hoogste berg van Barcelona waar je een mooi uitzicht hebt en waar een oud kasteel staat.
– De Magic Fountain met een mooie licht- en muziekshow in het weekend en Museu Nacional d’Art de Catalunya met het Olympisch Stadion.
La Poble Espanyol, een idyllisch Spaans dorpje dat gebouwd is ter ere van de Olympische Spelen. Een leuk en schattig om doorheen te lopen.
Parc Guëll, la Sagrada Familia en Hospital de Sant Creu. Parc Guëll zou ik zeker wel doen, de kerk vond ik eigenlijk niet zo bijzonder meer. Het zijn wel dé hotspots van Barcelona, dat wel.

barcelona-1-4

Waar te eten in Barcelona?

Sol Soler – Plaça del Sol, 21 (Gracia). Een schattig tapas restaurant op een leuk pleintje. De tapas zijn heerlijk, worden snel geserveerd en zijn absoluut niet duur. Een veel te prima prijs/kwaliteitsverhouding als je het mij vraagt!
Tutti Frutti Frozen Yoghurt – Ronda de la Universitat, 1 (Ciutat Vella). Een ijssalon waar ze heerlijke frozen yoghurt serveren. Je mag zelf een bakje vullen met ijs naar keuze en die vervolgens aftoppen met fruit of andere zoetigheden. Daarna weeg je je ijs, en dan is het betalen en smullen maar.

barcelona-2-1

Rosa Negra – Via Laietana, 46 (Barri Gothic). Een heerlijk Mexicaans restaurant met de beste cocktails van Barcelona. Je moet er wel binnen zitten, maar de inrichting vraagt er ook om!
Nabucco Tiramisu – Plaça de la Vila de Gràcia, 8 (Gracia). Een koffiebar met goede koffie en heerlijke gebakjes, toetjes en eetbare souvenirtjes. En die tiramisu is echt goddelijk!

barcelona-4-3

Bo(re) Restaurant – Plaça la Vila, 11 (Gracia). Een wat luxere tapas restaurant maar wel met betaalbare prijzen. En de tapas zijn er ontzettend goed!
De Tapa Madre – Carrer de Mallorca 301 (Gracia). Weer een tapas restaurant, die ook wat vlees specialiteiten hebben. Een prima restaurant als je er in de buurt bent.

barcelona-8-3

Chocolat Box – o.a. in Carrer de Jaume I, 3 (Barri Gothic). Een geniale chocolade winkel met churros en ook ijs en een heleboel chocolade. Hier moet je echt zijn geweest!
Buenas Migas – o.a. in Passeig de Gràcia, 120 (Gracia). Een focacceria waar je naast broodjes en focaccia’s ook heerlijke gebak kunt kopen, zoals een smeuïge chocolade cake.

barcelona-6-6

Tapas Tapes -Recinto Poble Espanyol, Plaza Iglesia, 1 (Poble Espanyol). Een restaurant in Poble Espanyol waar je zeker moet eten als je er tussen 4 en 6 bent omdat het dan happy hour is. Lekker om er sangria te drinken!
Taller de Tapas – o.a. in Rambla de Catalunya, 49-51 (Gracia). Een tapasketen waar ze zeker lekkere (vis)tapas hebben en elke dag een andere cocktail van de dag hebben.
Sandwich & Friends – o.a. in Paseo Born, 27 (El Born). Een broodjeszaak waar je goede en best veel sandwich krijgt voor een volle lunch. De salades zijn ook heerlijk, alleen wat weinig.

Dit waren al mijn hotspots! Ik hoop dat jullie er zeker wat aan zullen hebben mochten jullie naar Barcelona afreizen en er net zo van mogen genieten als ik! Ik denk dat ik de Cascade, de Magic Fountain show en de toeristische steegjes bij La Rambla en Mercat de la Boqueria het mooiste en leukste vond om mee te maken en mijn favo eetgelegenheden zijn Chocolate Box, Bo Restaurant en Rosa Negra. Het is zo lastig om te kiezen, maar als je dan ergens heen wilt gaan, bezoek dan deze restaurants :).

Ga jij Barcelona nog eens bezoeken? En heb jij nog toevoegingen waar ik de volgende keer zeker heen moet?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

12 comments

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! En ik vind het leuk om te horen 🙂

 1. Bettie

  Leuk! Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar lijkt me wel echt een super mooie stad!

  1. Miss Craftsy

   Dankje! Die stad is zooo mooi! Als je de kans ooit krijgt, ga er zeker heen!

  1. Miss Craftsy

   Hahaha grappig dat we dezelfde dingen leuk vinden 🙂

 2. Dionne

  BArcelona is zo’n heerlijke stad!

 3. Kimberly

  Ik ben in April voor de tweede keer geweest. Ik verbleef in een hotel een uurtje van het centrum (Rambla) en zo’n 100 meter van het strand in Malgrat de Mar.
  De Magic Fountain vond ik zelf ook prachtig.

  1. Miss Craftsy

   Aaah dat is ook een top combinatie om er net lekker buiten te zien, maar wel van de stad te kunnen genieten!

 4. Eva | Realitijd

  Ik ben in mei ook naar Barcelona geweest (voor de 3de keer). Het is er zo mooi he!

  1. Miss Craftsy

   Awh de 3e keer al, heerlijk! Het is zooo mooi haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.