strijp s

Hotspot Strijp S

Laatst ben ik met een vriendin voor het eerst naar Strijp S geweest. En wat een toffe plek is dat om te zijn zeg!

Strijp S: cultureel & industrieel

Strijp S het nieuwe alternatieve, hippie gedeelte op zo’n 4 minuten treinafstand van Eindhoven centraal. Gelegen in het oude fabrieksgebied van Philips kun je er nu een hoop culturele dingen ondernemen en heerlijk eten. 

eindhoven strijp s

Popei

Meteen als je vanuit het station komt, kom je langs bar en restaurant Popei. Hier kan je niet alleen fijn muziek luisteren en maken, maar ook heerlijk eten. Uiteindelijk hebben we hier ook drankjes gedaan en gegeten. De aanrader? De Indian dish for 2. Heerlijke en verschillende Indiase gerechtjes om van te smullen. Ook de chocoladetaart met vanille ijs en slagroom is een regelrechte aanrader. Supermachtig, but so worth it. 

popei

indiaas eten

Sfeer & lichtjes

Verder is Strijp S nog hele erg in haar oude stijl behouden. Overal zie je nog dat het ooit een fabriek was en er hangen overal lichtjes. Een mooie reminder naar Philips en heel mooi voor ons want wij houden van lichtjes. Het maakt het zoveel gezelliger :).

het ketelhuis

Vershal

Naast Popei zijn er nog veel meer heerlijke restaurantjes waar je kunt eten. Zo zijn het Ketelhuis en Soul Kitchen aanraders en kun je heerlijke ijsjes eten bij Intelligentia. Verder vind je er ook een vershal. Hier kan je heerlijke producten kopen om mee naar huis te nemen, maar je kan er ook lekker eten bij verschillende stalletjes en koffie en thee drinken. Heel knus en gezellig!

chocoladetaart

cultureel strijp s

Shoppen & uitjes

Behalve eten en drinken zijn er nog genoeg andere dingen om te doen. Zo vind je er een skatepark en een escaperoom. En je kan er ook gezellig winkelen. Volgens het concept van de vershal vind je ernaast een grote hal waar je veel kleine winkeltjes vindt waar je de leukste dingetjes kunt kopen. Van boeken en interieurspulletjes tot aan kleding en een fietswinkel. Je kan het zo gek niet bedenken.

hotspot strijp s

Natlab

Achteraan vind je ook Natlab, een soort van cultureel centrum waar je ook naar de bioscoop kunt. Zo zijn wij die avond naar La La Land geweest, wat echt een fantastische film is. De cultuur springt je tegemoet en het personeel is er ontzettend aardig. Zo werd onze film ook geïntroduceerd door een medewerker die al vrolijk dansend Singing in the Rain begon te zingen en toen zei: “Oh nee dat is een andere musical. U gaat nu kijken naar La La Land. Heel veel plezier!” Te leuk om een film mee te beginnen. Overigens zit er ook een restaurant en bar naast, een heel gezellige plek om nog even na te borrelen.

natlab

wijn drinken

Strijp S heeft me echt verrast. Wat een toffe plek die nog niet te druk is en waar cultuur en geschiedenis er echt vanaf druipt. Ik voelde me er echt heel erg fijn en ik ga er heel graag nog eens terug!

BewarenSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Manon

    Leuke hotspot. Het eten ziet er goed uit

Leave a Reply

Your email address will not be published.