whitsundays (10)

Hotspot Australië: de Whitsundays

Volgens velen een van de mooiste dingen die er te zien zijn aan de oostkust van Australië: de Whitsundays. Deze eilandengroep is het meest bekend vanwege het cirkelende strand op Whitehaven Beach. Ontdek waarom jij de Whitsundays wilt bezoeken!

Pinkstereiland

De Whitsundays zijn een archipel die je voor de Australische Oostkust vindt ter hoogte van Airlie Beach. Airlie Beach is dan ook vaak het startpunt voor meerdaagse en dagtrips en in de haven vind je dan ook tientallen (zeil)boten. Ontdekkingsreiziger James Cook was de eerste die de oostkust van Australië ontdekte en was dan ook de eerste die langs de eilanden voer voordat hij voet zette op het vasteland van Australië. Op de dag dat hij langs de Whitsundays kwam dacht James dat het Pinksteren was (dit is de Engelse vertaling voor pinksteren). Echter, het was al maandag vanwege de internationale datumgrens, dus dat is een leuk feitje.

whitsundays (3)

Whitehaven Beach

Het bekendste en de meest populaire eiland van de archipel is het Whisundayeiland. Hier vind je veel schildpadden en pijlstaartroggen en kan je het mooiste strand van de Whitsundays vinden, genaamd Whitehaven Beach. Dit strand is echt een witte haven aan zand. Het zand is er megafijn en wordt vaak door toeristen gebruikt om hun lichaam mee te scrubben. Het is een prima plek om van het zonnetje te genieten met prachtige natuur om je heen.

whitsundays (11)

Een uniek strand

Ook vind je er een lookout die je zeker wilt beklimmen. Na een wandeling van ongeveer 15 minuten krijg je namelijk een prachtig uitzicht op Whitehaven Beach en zie je met eigen ogen waarom dit strand zo populair is. Het strand is namelijk niet zomaar een strand, je ziet namelijk water en zand samengaan in cirkels, wat een uniek beeld oplevert!

whitsundays (8)

Bezoek zelf de Whitsundays

Je kan de Whitsundays zelf bezoeken tijdens een 1, 2 of 3 dagen trip op een boot. Er zijn mega veel boten om uit te kiezen, so take your pick! Ik heb gekozen voor de Apollo boot die ooit een professionele race zeilboot was die races deed langs de oostkust van Australië. Het mooie hiervan is dat je op dag 3 terugzeilt naar Airlie Beach, je voorzien wordt van heerlijk eten, uitstekende zorg én je mag gaan duiken tijdens je trip. Het duiken is een megaleuke ervaring om te doen en je kan er ook voor kiezen om meerdere duiken te doen. Ook wordt je meegenomen naar toffe snorkelspots, een strand waar niemand verder is en wanneer je op de boot stapt tijdens het walvissenseizoen (juni tot en met september), kan je ook walvissen spotten! Bovendien is het slapen op een zeilboot op zichzelf al een unieke ervaring en om deze ervaring mee te maken met een toffe groep, maakt het een ervaring om nooit meer te vergeten!

whitsundays (2)The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.