melbourne sundaes

Hoe ziet een gemiddelde werkdag als au pair eruit?

Ik werk nu al zo’n 4 maanden als au pair, maar wat doe je nu precies elke dag als au pair? Tijd voor een kijkje in mijn werkende leven als au pair!

Als au pair werk ik 5 dagen per week en ben ik in de weekenden vrij. Elke werkdag gaat mijn wekker om kwart voor 7. Dan spring ik uit bed en trek ik vaak mijn sportkleren aan, om me daarna even snel klaar te maken met een plens water in mijn gezicht. Daarna maak ik de kinderen wakker, als ze dan niet wakker zijn haha. Vervolgens begin ik aan de rest van mijn ochtendroutine: de afwasmachine uitladen, het ontbijt van de kinderen klaarmaken en de lunch klaarzetten voor de meiden. De meisjes zorgen zelf dat ze zich aankleden en klaarmaken voor de dag zoals tandenpoetsen, haren kammen en hun tas inpakken. Ik mag dan politieagentje spelen en ervoor zorgen dat ze op tijd klaar zijn om naar school te gaan. Ik drink vaak een thee in de tussentijd en maak mijn eigen ontbijt klaar on the go.

melbourne laatste dag zomervakantie

Om kwart voor 8 vertrekken we naar school. In principe hoeft het maar zo’n 10 minuten rijden te zijn naar school, maar vanwege de file elke ochtend kan het soms wel bijna een half uur duren! Dus soms zijn we om 8 uur op school en soms om kwart over 8 en dan moeten we rennen! De eerste bel gaat namelijk om kwart over 8 en dan horen de meiden eigenlijk in de klas te zijn, maar je hebt altijd nog tot half 9. Als we op tijd zijn gaan de meiden nog even in de speeltuin spelen. De oudste gaat bij de eerste bel zelf naar haar klas en ik loop met de jongste naar haar Prep klas. Daar lopen we naar haar locker waar we haar eten uit haar tas halen en de tas in de locker stoppen. Dan leggen we haar lunchbox en snacks op de juiste plek en geef ik een extra dikke knuffel waarna ik wegga.

melbourne australia day

Dan heb ik eigenlijk vrije tijd totdat ik de kinderen weer van school ga halen. Meestal rijd ik daarna naar de gym waar ik een les volg. Deze is om 9.20 en met erheen rijden, mijn ontbijt eten en even bloggen en whats appen maak ik mijn tijd daarvoor vol. Na de les ga ik naar huis voor een douche en daarna ga ik vaak bloggen of werken voor mijn freelance job. Of ik ga lekker zonnen, relaxen of andere leuke dingen doen zoals met andere au pairs afspreken voor een koffie of een wandeling. Ook maak ik een keer in de week het huis schoon waar ik lekker zoet mee ben. Het lijkt alsof je heel veel vrije tijd hebt maar met sporten, mijn andere job en bloggen maak ik de tijd zo vol. En uiteraard houd ik het huis ook netjes tussendoor.

lunch hotspots melbourne collective espresso

Iets voor 3’en rijd ik naar school om de kids op te halen. Dat is altijd een struggle want iedereen komt met de auto en rond dit tijdstip is het heel lastig om een goede parkeerplek te vinden. Ik wacht vervolgens bij Prep tot de jongste uit is en de oudste ons daar ontmoet. We kletsen dan over hun schooldag terwijl zij ondertussen hun snack eten. Vaak vinden ze het leuk om nog in de speeltuin te spelen voor we naar huis gaan. Eenmaal thuis pakken de meiden hun schooltas uit en nemen ze een douche. Daarna speel ik vaak met ze tot ik met koken moet beginnen. Ik maak dan de lunch klaar voor de volgende dag en ons avondeten. Rond kwart over 6 zijn de ouders meestal thuis en eten we met zijn allen. Tegen 7 uur zijn we meestal wel klaar en kan ik gaan en staan waar ik wil.

melbourne picknicken in park

Vaak ben ik gewoon thuis en spendeer ik mijn tijd met de familie of trek ik mezelf even terug in mijn kamer voor wat me time waar ik een serie kijk of wat blog of met familie en vrienden bel. Op de maandagavond werk ik wat langer omdat de oudste swim squat heeft en de vader hardloopt, waardoor ik thuis blijf om op de jongste te passen en haar op bed leg.

melbourne the dandenongs 6

In de weekenden ben ik eigenlijk altijd vrij en mag ik doen waar ik zelf zin in heb. Als ik geen uitstapjes heb, ben ik eigenlijk altijd wel in de stad te vinden om leuke dingen te doen met andere au pairs of spendeer ik wat tijd met de hele familie en gaan we bijvoorbeeld uit lunchen. In Melbourne zijn zoveel leuke dingen te doen dat het soms best wel lastig kiezen is haha. Ze organiseren zoveel festivals en evenementen dat je je nooit hoeft te vervelen! Ik leid hier dan ook een veel actiever leven dan ik ooit van tevoren heb gedaan. Zoveel te zien en zoveel te doen, het leven van een au pair verveelt in elk geval niet!

 The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.