hoe vind je een gastgezin als au pair

Hoe vind je een gastgezin als au pair?

Wil jij graag naar het buitenland als au pair, maar heb je geen idee hoe je een leuk gastgezin kunt vinden? Ik geef je jouw opties!

Via een organisatie

Er zijn verschillende organisaties waarmee je als au pair naar het buitenland kunt gaan. Vaak heb je dan een mogelijkheid uit een aantal landen waar je heen kunt gaan. Of als het land je niet uitmaakt, kunnen zij je helpen een keuze te maken voor een land dat goed past bij jouw persoonlijkheid. Hoewel het kostenintensief is, is het grote voordeel dat je altijd een organisatie achter je hebt staan mochten er problemen zijn. Ook heb je de zekerheid dat het gastgezin goed gescreend is en is het fijn om met een organisatie te gaan als je nog wat jonger of onervaren in het reizen bent. 

Via Facebook

Wat ik ook steeds vaker zie is dat je via Facebook een gastgezin kunt vinden. Er zijn talloze groepen van au pairs in bepaalde landen en steden waar je lid van kunt worden en waar gezinnen oproepjes op plaatsen waar je op kunt reageren. 

Via AuPairWorld.com

Dit is de website waar ik mijn gastgezin op heb gevonden. Het is een website dat al jarenlang bekend is en waar zowel gezinnen als au pairs een profiel aanmaken om zo een match te generen. Als au pair kan je je hier gratis aanmelden en vertel je wat over jezelf en waarom je graag au pair wilt worden. Vervolgens kan je op land zoeken en bepaalde specificaties zoals de leeftijd van de kinderen en het aantal kinderen in een gezin. Daarna krijg je een lijst aan gezinnen waarvan je hun profiel kunt lezen. Als je geïnteresseerd bent, kan je het gastgezin een privébericht sturen en dan is het afwachten geblazen. Wanneer een gastgezin geïnteresseerd in je is, ga je vaak skypen om elkaar te leren kennen, te kijken of er een klik is en wat de verwachtingen van elkaar zijn. Hoewel het gratis is en vele au pairs hiermee naar het buitenland zijn gegaan, is het toch erg verstandig om vaker contact gehad te hebben met het gezin en om referenties aan te vragen zodat je zeker weet dat het een goed, leuk en betrouwbaar gezin is. Ik heb in elk geval heel veel geluk gehad om zo snel zo’n leuk gastgezin te vinden!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.