pcos genezen

Hoe genees ik PCOS natuurlijk?

Als je last hebt van PCOS, ofwel Polycystic ovary syndrome, zijn acne, overbeharing en een onregelmatige menstruatie veel voorkomende klachten. Wat kan jij zelf doen om PCOS op natuurlijke wijze te helen?

Hoe genees ik PCOS?

De vorige keer vertelde ik al over wat PCOS is en wat de meest voorkomende symptomen zijn. Hoewel je naar de dokter kunt gaan en de symptomen kunt behandelen, wil dat niet altijd zeggen dat de oorzaak van de symptomen weg genomen worden of dat je nergens geen last meer van hebt. Een gezonde leefstijl met gezonde voeding is een must als je PCOS goed wilt reguleren. Dit zijn de dingen die ik doe om PCOS op natuurlijke wijze te genezen:

Geen toegevoegde suikers meer eten

Ik moet zeggen dat ik dit nog wel moeilijk vind. Echt hele slechte dingen eet ik al niet meer vanwege mijn lactose en glutenintolerantie, maar chocolade, vegan ijs, honing en fruit horen wel tot mijn zoetekauw producten. Plus als ik uit eten ga en ze bijvoorbeeld koekjes hebben die ik kan eten, dan eet ik ze heel graag. Het beste is om in het begin, de zoete, suikerhoudende dingen te laten staan en te gaan voor Low GI fruit zoals bessen en appels in plaats van banaan en mango.

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

Eet gluten en lactosevrij

Heel veel PCOS patiënten reageren ook veel beter op een gluten en lactosevrij dieet om hun lichaam te helen. Door in elk geval gluten en lactose te laten staan totdat de klachten zijn verdwenen kun je je lichaam al veel helpen.

Twee eetlepels lijnzaad per dag

Zaden zijn ontzettend goed voor je en 2 el lijnzaad toevoegen aan bijvoorbeeld je ontbijt of over een salade kan al heel veel helpen. Dit helpt namelijk het mannelijk hormoon testosteron onder controle te houden en af te zwakken. Koop het ongebroken en maal het zelf voor een betere opname.

Eet meer groente

Probeer om elke dag in elk geval meer dan 200 gram groente binnen te krijgen. Ik eet voornamelijk plant based waardoor ik gemakkelijk veel groenten binnen krijg en je ook lager in calorieën zit, wat ideaal is als je dealt met overgewicht. Probeer minimaal 2x per dag groenten in verschillende kleuren toe te voegen. De vezels in groenten zorgen namelijk voor een langzamere opname van suikers in je darmen in tegenstelling tot brood, waardoor er ook minder insuline nodig is.

Eet meer eiwitten en vetten

Eiwitten en vetten hebben een positievere uiting op de PCOS klachten. Gemiddeld bestaat 50% van de calorie inname van mensen uit koolhydraten, maar uit onderzoek is gebleken dat een dieet dat bestaat uit een hogere eiwit en vetinname positievere gevolgen heeft voor de klachten. Omdat een plant based ondanks de eiwitten in groenten, bonen en peulvruchten, een lagere eiwit inname heeft, eet ik zo nu en dan ook kip, vis en eieren. Ook noten en olijf of kokosolie is een goede toevoeging aan je dieet.

In de ochtend bewegen

Ik ben meer een ochtendmens en heb in de ochtend sporten altijd al fijn gevonden. Een half uur nuchter sporten of bewegen heeft positieve gevolgen voor de stofwisseling. Wandelen of yoga kan hierbij ook al helpen. Krachtsport en met name voor de armen blijkt nog beter te werken. Overigens wil je ook niet als een maniac HIIT workouts doen omdat zulke heftige workouts stress oplevert in je lichaam en de klachten kan verergeren.

Slik vitamine D3

Tenzij je een half uur in de zon komt met ontblote huid tussen 11 en 3, is de kans groot dat je vitamine D3 niet op peil is. Kom je dus niet veel buiten of schijnt de zon niet? Slik dan ongeveer 25 tot 50 mg (1000 tot 2000 IE) per dag.

Gebruik het supplement inositol

Dit wordt ook wel vitamine B8 genoemd en werkt erg goed bij vrouwen met PCOS en om vaker een eisprong te krijgen. Hetzelfde geldt voor het supplement choline en ze worden dan ook vaak samen als supplement verkocht. Ik gebruik op dit moment een poeder waarvan ik een schepje aan mijn ontbijt toevoeg.

Neem mariadistel

Mariadistel is een kruid dat heel erg goed helpt bij het verlagen van je bloedsuikerspiegel en daarmee ook je cravings naar suiker. Daarnaast blijkt uit sommige onderzoeken dat het ook werkt tegen acne en het beschermt je lever. The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.