Hoe behaal je je goede voornemens (en andere doelen)

​Heb jij goede voornemens opgesteld, maar ben je bang dat het alleen bij voornemen blijft? Zo behaal je je goede voornemens en andere doelen.

1. Maak een kalender

Wanneer je een doel wilt behalen, kan je dit het beste opdelen in kleine gedeelten. Zo is het meer behapbaar en kun je meer gefocusd blijven om je doel te behalen. Gemiddeld kost het 30 dagen om van iets een gewoonte te maken. Het beste is daarom om een kalender op een plek te hangen waar je vaak langsloopt en waar je elke dag kunt afvinken of je een doel hebt gehaald of niet. Door consistent te zijn, heb je het grootste obstakel om je goede voornemens te halen al behaald.

kalender

 

2. Maak een ketting

Voor mensen werkt het heel motiverend om te zien wat er allemaal al bereikt is. Als jij bijvoorbeeld meer water wil drinken en je ziet dat je dit al 5 dagen gelukt is, dan word je steeds gemotiveerder om ermee verder te gaan, want afhaken is natuurlijk zonde.

3. 1 doel tegelijkertijd, of niet?

Iedereen zegt dat je maar aan 1 doel tegelijkertijd kan werken. Want wanneer je er teveel tegelijkertijd probeert te doen, krijgt je doel niet de volledige aandacht en is de kans groot dat je faalt. De oplossing? Je inderdaad op 1 doel tegelijk richten, maar de goede gewoonten en doelen die je behaald hebt, ook nog behouden. Het zou namelijk zonde zijn om daarmee te stoppen nu je er zoveel tijd in hebt zitten.

goede voornemens

4. Maak het meetbaar

Okee je wilt gelukkig worden en meer afvallen, maar hoe ga je dat doen? Je gaat een doel nooit behalen zonder het meetbaar te maken. Wil je gelukkig worden? Begin dan met opschrijven waar je elke dag gelukkig van bent geworden. 

5. Je bent maar een mens

Mensen kunnen fouten maken en dat is totaal niet erg. Wanneer je 1 dag je doel niet hebt behaald, wil dat niet zeggen dat je gefaald hebt. Je hebt pas gefaald wanneer je echt opgeeft. Voor perfectionisten is dit heel erg moeilijk, maar zie het als een leerproces waar je weer van kunt leren om er vervolgens beter van te worden.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.