herfstontbijt met amaranth 3

Herfst ontbijt met amaranth en peer

Yes tijd voor warme ontbijtjes! Technisch gezien is dit half warm en koud, maar he ;). Smul lekker van dit herfst ontbijt met amaranth en peer.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

200 gram kwark
40 gram ongekookte amaranth
40 ml melk
80 ml water
kaneel
1/2 peer
10 gram pecannoten

herfstontbijt met amaranth 2

Hoe maak je het herfstontbijtje met amaranth en peer?

  • Kook de amaranth in water en melk in ongeveer 10 minuten
  • Doe de kwark in een bakje
  • Schep de amaranthkorrels erbij in het bakje
  • Snijd de peer klein en doe de stukjes in het bakje
  • Top het af met pecannoten

Amaranth is een product wat ik lastiger vind om te gebruiken. Om de een of andere reden lijkt quinoa veel gemakkelijker :). Amaranth gebruik ik dus vaak als ontbijt. Je kan het poffen maar ook gewoon koken. Ik vind dan lekker om het met iets zoets te combineren, omdat ik dit graan toch wat bitter vind. Eenmaal gekookt zijn het net kleine, glanzende pareltjes die bijna te mooi zijn om op te eten. Maar dat gaan we toch doen!

herfstontbijt met amaranth

Door de wat bruinige kleur van amaranth heeft dit ontbijt met een iets warms, iets herfstachtigs. Gecombineerd met de peer en de pecannoten vind ik dit echt een ontbijt wat je tijdens de herfst en de koudere dagen eet. De eiwitten uit de kwark en de amaranth zorgen ervoor dat je lekker vol zit en vol goede moed aan de dag kunt beginnen. 

Je begint met het koken van de amaranth. Doe dit met het water, de melk en kaneel naar smaak in een pannetje en laat het 10 minuutjes koken. Ondertussen kan je de kwark in een bakje toen en de peer in stukjes snijden. Als de amaranth klaar is, giet je het overige vocht af en doe je de pareltjes bovenop de kwark. Voeg de stukjes peer toe en top het af met de pecannoten. En klaar is je ontbijt met amaranth!

 Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
Leave a Reply

Your email address will not be published.