Hema Quick Dry silicon drops

hema_quick_dry2

Op het Hema persevent liet ik lekker mijn nagels lakken en werd er, om mijn nagels snel op te laten drogen, gebruik gemaakt van de Hema Quick Dry Silicon Drops. Een mooi laagje op je nagels, waardoor je echt binnen 2 minuten verder kunt gaan waar je mee bezig was. Op het event zelf kon ik het nog niet goed testen, maar omdat ik wel ontzettend benieuwd was, wilde ik hem toch uitproberen.

hema_quick_dry1

De Hema Quick Dry zit in een mooi zwart chique doosje. Ik kon hem in eerste instantie niet vinden, maar in de winkel staat hij tussen de andere doosjes met bijvoorbeeld ridge filler nagellak enz.

hema_quick_dry8

In het doosje zit een glazen potje met het siliconen middeltje. Druppelen gaat heel makkelijk met het pipetje. Je knijpt er zachtjes in waardoor het pipetje vol loopt en vervolgens is meestal 1 drupje op een nagel genoeg om de volledige nagel te bedekken. Hoe werkt het nu? Je lakt gewoon je nagels zoals je gewend bent, en als je klaar bent met je laatste nagel wacht je 1 minuut. Vervolgens drup je de Quick Dry eroverheen en wacht je nog eens 2 minuten. Daarna zouden je nagels helemaal droog moeten zijn en kan je gewoon weer verder waar je mee bezig was.

hema_quick_dry7

Dat klinkt natuurlijk geweldig toch? Wat ik me meteen ook af vroeg, is of je dit middeltje niet ook kan gebruiken om sneller tussen twee laagjes te kunnen werken. Wil je een mooie lak hebben, dan moet je ongeveer 10 minuutjes wachten tussen twee lagen om de nagellak goed te laten uitharden. Ik moet zeggen dat ik dit zelf nog niet geprobeerd heb, omdat ik natuurlijk eerst de aanwijzingen wil volgen waarvoor het product bedoeld is. Hierboven zie je trouwens mijn nagels als ze twee keer gelakt zijn en met de Hema Quick Dry erover heen gedruppeld. Mijn nagels zien er hier glanzend, egaal en mooi eruit.

hema_quick_dry6

Wat me meteen opvalt bij het aanbrengen van het product is dat het eenvoudig is en dat het product uit zichzelf verspreid over de gehele nagel, maar als je je nagel maar iets naar beneden houdt, dan het product dan van je nagels af drupt, ook al gaat het maar om een druppel. Je moet je nagels dus echt recht houden de komende twee minuten om ervoor te zorgen dat de Quick Dry op haar plaats blijft zitten. Ten tweede vind ik dat het product enorm vettig is. Mijn tafel zit helemaal onder en als je goed kijkt op de foto met de nagellak kun je ook zien dat er zelfs op mijn huid onder mijn nagels wat olie zit. Dit vind ik zelf heel irritant en dit geeft ook aan dat de Quick Dry niet echt goed op haar plaats blijft zitten, ook al knijp ik heel zachtjes in het pipetje.

hema_quick_dry5

hema_quick_dry4

Natuurlijk heb ik braaf twee minuten zitten wachten en zelfs langer omdat ik toch achter de laptop zat. Vervolgens ben ik expres allemaal dingen gaan doen met mijn handen en dan zie je meteen dat de Quick Dry eigenlijk niet werkt. Ik krijg alsnog allemaal krasjes in mijn nagels en ze zien er van dichtbij gewoon ook niet mooi uit, ontzettend jammer. Ik heb het van tevoren natuurlijk ook vaker geprobeerd, maar ik kreeg juist elke keer krasjes op mijn nagels, dus kan het bijna niet meer aan mij liggen haha. Ik bedenk me nu opeens dat het misschien wel helpt om na die twee minuten mijn handen te wassen om het olielaagje eraf te wassen. Misschien dat de nagels dan extra goed uitharden en je dan ook niet zo veel last hebt van krasjes. Maar dan nog is het een product met teveel aanwijzingen dan de naam doet vermoeden. Niet echt Quick Dry voor mij en eigenlijk een beetje een mis aankoop al zeg ik het zelf. Ik vind het aan de andere kant natuurlijk ook weer zonde om het weg te gooien dus dat doe ik ook maar niet haha.

hema_quick_dry3

Waar ik nu wel benieuwd naar ben, is of jij een product kent of hebt waarmee je je nagels sneller kunt laten drogen en die wel werkt! Ik ben er namelijk niet zo bekend mee, maar ik vind het wel ontzettend handig, als het werkt natuurlijk :D. Ik zou je deze in elk geval niet aanraden.

De Hema Quick Dry Silicon Drops is te koop in de winkel en online voor €3,30.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

13 comments

 1. Sanne

  Ik ben enorm fan van Hema Quick dry siliconen drops. Klopt is vettig, maar daar in tegen is het vettige ook zo weer weg als je je handen weer gebruikt. Nagellak droogt mooi glimmend en snel op. Eerlijk, 2 min, is dan ook snel, maar op de verpakking hebben ze het ook niet over 2 min. Daar staat “Versnelt het drogen van de nagels.”) Echt enorm tevreden!

  1. Miss Craftsy

   Wat fijn dat je zo enthousiast bent Sanne! Eventjes wassen en weer door toch,echt superfijn spul

 2. Ragnhilde

  Pretty Perfect Naildrying spray. Te koop bij Big Bazar. Werkt perfect en spotgoedkoop.

 3. Janna

  Ik heb het ook laatst gekocht, vind het jammer dat er ook weinig uitleg bij staat. Eerst dacht ik oh handig tussen de laagjes door, maar tegen de tijd dat die druppels droog zijn had je net zo goed kunnen wachten. Dus lijkt mij voor na de laatste laag. Ik doe soms stuk of drie/vier lagen en dat duurd lang voordat het uithard, dus daarvoor had ik het gekocht… Maar nu nog testen

  1. Miss Craftsy

   Ja dat is inderdaad jammer! Ik heb het alleen als laatste laag geprobeerd, maar het is gewoon supervet dan. Niet erg fijn. Onder de kraan en dan droog wapperen vind ik nu effectiever haha!

 4. Sara

  Ik heb zelf ook ooit zulke druppels gebruikt en dat werkte ook voor geen meter. Super jammer want het zou ideaal zijn!

  1. Miss Craftsy

   Aaah dat is jammer! Ja ik vind t ook superjammer, maar het is ook zo’n zonde om t weg te gooien haha

 5. Manon

  Ik heb het 1 keer getest in de winkel zelf toen ik een nagellakje getest had en toen was ik wel onder de indruk maar heb het nog niet aangeschaft, want echt nodig vind ik het niet 🙂

  1. Miss Craftsy

   Ja tijdens het persevent vond ik t ook wel goed werken! En mooi dat je t geduld hebt voor je nagels haha. Ik echt niet, daarom had ik gehoopt dat dit een beetje zou werken

 6. Manon

  Klinkt niet echt heel fijn als het er zo vanaf drupt, maar ik denk dat het zeker wel iets sneller droogt.

  1. Miss Craftsy

   Dat is idd mooi beschreven haha! Maar ik had er toch wel iets meer van verwacht

 7. Lisanne

  Hmm, klinkt niet echt. Ik heb zelf die van Essence. Geen wondermiddel, maar ik heb wel het idee dat het nét iets sneller droog is. Wel ook super vet van substantie trouwens.

  1. Miss Craftsy

   Ja ik ben er ook nog niet uit of ik m nu wel of niet fijn vind en of hij nu sneller droogt. Vind t alleen zonde om m weg te doen haha. Is die van Essence minder vettig dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.