Hema cleansing milk voor de gevoelige huid

hema_reinigingsmelk6
Zoals jullie al konden lezen in mijn Hema Beauty artikel, heeft Hema een nieuwe verzorgingslijn voor de jongere huid: “It’s my beautiful skin day”. Een hele mooie naam voor een nieuwe lijn, maar dan moet hij ook nog wel werken en goed zijn voor mijn huidje. Ik nam de reinigingsmelk mee naar huis om te testen en vandaag vertel ik je er alles over!

Omdat ik nog al snel reacties krijg van cosmetica de laatste tijd, vroeg ik mij af hoe lang ik dit product zou kunnen gebruiken, ook al is het voor de gevoelige huid. Laten we dus maar meteen naar de ingrediëntenlijst kijken:

hema_reinigingsmelk4
Er zitten in elk geval geen parabenen of alcohol in (die er wel in zitten zijn verzorgende soorten), maar wel parfum, hoewel deze nog vrij onderaan staat. Omdat dit natuurlijk een budget product is nam ik de parfum maar voor lief. Verder zitten er ook geen ingrediënten in die schadelijk of irriterend voor mijn huid zouden kunnen zijn. Het komkommerextract en de Boswelia zorgen ervoor dat je huid op een milde wijze gereinigd wordt en dit heeft Hema ook speciaal toegevoegd en onderzoek naar gedaan. Andere ingrediënten die goed zijn voor je huid zijn Glycerin en Tocopherol (Vitamine E). Niet heel erg hoogdravend veel goede stoffen, maar prima voor een budget product.

hema_reinigingsmelk3
Dan de verpakking. Die ziet er echt heel budgetachtig uit. Waar de collecties van 30+ in zwarte verpakkingen zitten en er best luxe uitzien, vind ik dat bij deze lijn absoluut niet. Het zit in een witte plastic fles die je gemakkelijk kunt inknijpen en waar door het gebruik al kleine knikjes inzitten van het knijpen. Verder zit er een, laat ik het komkommer-, groen sticker om die natuurlijk het komkommerextract moet benadrukken, want in de rest van de lijn komt er geen groen in voor. Beetje een zwart eendje in de lijn haha!

Wel vind ik het logo heel mooi en vind ik het ook fijn dat er duidelijk op staat dat het voor de gevoelige huid is. Nog een nadeel is dat er een draaidop op zit en geen klikdop. Dit werkt toch wat makkelijker onder de douche of onder welke omstandigheden dan ook. Nu moet ik telkens de grote dop aan de kant leggen, een beetje crème op mijn hand doen en vervolgens onhandig de dop er weer op draaien waarna ik mijn gezicht kan gaan wassen. Maar he: zolang ik er geen uitslag van krijg ben ik al blij :).

hema_reinigingsmelk2
hema_reinigingsmelk1
De test! De crème is precies van een goede dikte die je mag verwachten van een reinigingsmelk, niet te dik zoals een dagcrème en ook niet te dun zodat het spul tussen je vingers door glijd. Wat me meteen opviel was de geur: het ruikt fris en ook echt een beetje naar komkommer, wat echt heel lekker is, maar in mijn beleving had het ook iets mannelijks haha. Het zal wel aan mij liggen dat ik er iets mee associeer ofzo, want het deed mij vaag denken aan de aftershave van mijn opa haha. Beetje raar als jij dat vervolgens op je gezicht gaat smeren.

Hoe fris het ruikt, zo zacht is het op mijn gezicht. Het prikt niet, het voelt prettig aan en het voedt mijn huid goed. Ik gebruikte deze melk altijd onder de douche, waar mijn gezicht sowieso altijd wel droog van wordt, maar mijn gezicht werd absoluut niet trekkerig. Wel wilde ik na het douchen meteen iets op mijn gezicht smeren omdat het wel droger begon te worden.

‘s Avonds, wanneer ik mijn make-up af haal, gebruik ik een andere reinigingsmelk, dus ik heb niet goed kunnen testen of hij mijn gezicht ook echt reinigt. Maar wat ik ervan kan zeggen is dat het geen superreiniger is. Dit komt mede doordat het een milde reiniger is, waardoor de melk geen ingrediënten die agressief zijn voor je huid, want daar droogt je gezicht ook enorm van uit.
Ik gebruikte sowieso al een make-up reiniger voor mijn ogen en een toner voor erna en daarmee denk ik dat je je huid prima kunt reinigen. Als ik namelijk na het douchen mijn gezicht reinig met de toner komt er altijd nog wel wat vuil vanaf, om maar even aan te geven dat de reiniger niet super is. Het belangrijkste is in elk geval dat ik geen uitslag van de reinigingsmelk krijg, een heel groot pluspunt.

hema_reinigingsmelk5
De Hema Cleansing Milk is verkrijgbaar voor €1,95. Een heel mooi prijsje en een echt budgetproduct. Daarom vind ik het een goed product voor die prijs. Ik krijg er geen uitslag van en hij verzorgt mijn huid. Wel is het geen superreiniger, maar dit komt dus ook omdat het een milde reiniger is. Ook merk ik dat mijn huid er niet mooier van wordt, maar dat lijkt me ook iets teveel verwacht van dit product. Ben je op zoek naar een fijne reinigingsmelk voor een heel zacht prijsje die ook nog eens zuinig in gebruik is, dan is dit echt een aanrader!

Wat vind jij van de Hema Cleansing Milk?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

6 comments

 1. Annabel

  Die vraag stel ik omdat het een reinigingsmelk is, en je gebruikt het niet als reinigingsmelk, dus wat heb ik aan deze review?

  1. Miss Craftsy

   Ik gebruik het zeker wel als reinigingsmelk. Ik reinig mijn gezicht er op dat moment tijdens de review er in de morgen mee. Ook dan komt er nog vuil van je gezicht af dus ook dat is reinigen.

 2. Annabel

  Reinigt het goed de make up?

  1. Miss Craftsy

   De cleansing milk reinigt best goed maar voor de zware en oog make-up zou ik een specifieke make-up reiniger gebruiken. Dat zou ik je sowieso altijd willen aanraden om ervoor te zorgen dat je gezicht helemaal schoon is.

 3. Jouvence

  klinkt als een fijn product.!

 4. Manon

  Ik heb hier al veel over gelezen en het lijkt me een fijn product

Leave a Reply

Your email address will not be published.