Hello October, Hello New Goals

oktober

Hello October! Jij begint goed voor mij, want ik ben heerlijk van je aan het genieten in Thailand! En op vakantie zijn of niet, bij een nieuwe maand horen nieuwe doelen, zo ook bij deze!


Vorige maand stond voor mij stiekem in het teken van getting bikini ready. De meeste doen dat in juni, ik doe dat vrolijk na de zomer in september, vooral omdat ik natuurlijk op vakantie zou gaan en nu ben. En laten we eens kijken of dat gelukt is!

Een voedingsdagboek bijhouden

Zoals jullie hebben kunnen merken zijn er de afgelopen 4 weken 4 voedingsdagboeken online gekomen. Ideaal voor jullie om daar gezonde eetinspiratie uit te halen, maar voor mij ook als les om te zien wat ik nu allemaal eet en hoe ik me daarbij voel. Als ik me er maar toe blijf zetten en mijn doel voor ogen houdt dan lukt het me ook prima om gezond te blijven eten. Ik hield er rekening mee dat ik sociale gelegenheden zou hebben waarbij ik niet altijd clean zou kunnen eten en dat was prima. Ik heb in september echt even streng gedaan en dat merkte ik ook in hoe ik me voel en hoe ik vind dat ik eruit zie. Het is dat ik tijdens die maand me soms wat minder lekker voelde omdat er verschillende mensen om me heen ziek waren geworden, but other than that voel ik me helemaal top!

Een boekenlijst maken

Yes I did it! Ik heb in elk geval een start gemaakt, van alle ideeën en krabbels een echte lijst gemaakt met boeken die ik nog wil lezen. Het is nog geen superlange boekenlijst maar dat hoeft ook niet. Ik vind het gewoon al fijn dat ik zodra ik een boek graag wil lezen het ook meteen opschrijf in plaats van dat ik denk ‘jaaaa die wil ik ook lezen’ en me dan later afvraag om welk boek het nu weer ging. Herkenbaar? Oja en meer boektitels zijn altijd welkom, deel ze hieronder met mij!

De Happy Body Challenge

Deze challenge wilde ik gaan doen naar aanleiding van het boek Happy Body waarbij je een eetplan, sportplan en zenplan moest volgen om jouw happy body te creëren. Ik heb zelf het eetplan gevolgd a la Joyce en dat ging helemaal goed en prima. Het is ook gewoon fijn als je een goed samengesteld plan kunt volgen dat volledig in balans is qua voeding en daardoor voor een gezond lichaam zorgt. Ik wilde ook het sportplan gaan volgen, maar ik merkte dat ik er al snel weerstand voor opbouwde. Waarom? Omdat ik nog steeds daar heel veel plezier aan beleef en ik er niet mee wilde stoppen, zelfs niet voor een paar weken. Het leek me dan ook een beter idee om in plaats van met tegenzin het sportplan van Happy Body te volgen gewoon lekker Blogilates te blijven doen en verder te gaan met deze goede gewoonte. Dan rest alleen nog het zen gedeelte en to be honest dat is nog geen ritueel van mij geworden. Met het sporten ‘s ochtends, mijn werk, blog en al die andere dingen heb ik er dagelijks nog geen tijd voor in kunnen squeezen. Wel heb ik de afgelopen zaterdagen een rustdag genomen en die dagen heb ik gebruikt om te stretchen, te mediteren en zen te worden.

En mijn doelen voor oktober zijn….:

Positiever zijn

Ik weet niet zo goed hoe ik dit doel nu moest omschrijven, want zelf ben ik al heel positief. Het dingetje wat me irriteert is dat ik vaak dingen zeg tegen een ander die ik niet zo bedoel en ik geef ook graag kritiek en moet blijkbaar altijd ingaan tegen een ander. Dit hoeft natuurlijk niet en ik vind het ook niet fijn om te doen. En toch doe ik het. Daarom wil ik deze maand gebruiken om achter de reden waarom te komen en me bewuster te zijn van de dingen die ik zeg en of ik ze niet op een positievere, meer complimenteuze manier kan zeggen.

Het vakantiegevoel vasthouden

Lijkt me duidelijk toch? Ik wil mijn relaxte Thailand gevoel vasthouden als ik weer terug ben en weer aan het werk moet. In elk geval in oktober maar het liefst zo ver mogelijk daarna. Ik wil proberen om dat vakantiegevoel vast te houden, volop te genieten van alles wat ik meemaak, lekker zen en relaxed te blijven, minder te stressen en me minder druk te maken over dingen waar ik toch niets aan kan doen. Ik ben echt een stresskip en ik merk dat me dat soms echt opbreekt. Tijd dus om te proberen dat los te laten en zo relaxed mogelijk door het leven te gaan. En wat is dan een betere manier om dit te doen na een vakantie?

Op mijn energie inname letten

Aaah ik eet gezond en natuurlijk, ik hoef niet echt te letten op hoeveel ik eet. Dat dacht ik altijd en ergens klopt het ook wel dat je met natuurlijke producten minder op hoeft te letten hoeveel je eet en vaak kun je ook meer eten dat gefabriceerde producten om ze minder calorieën bevatten. Maar uiteindelijk geldt natuurlijk altijd dat je niet meer moet eten dan je verbrandt. Dan kun je nog zoveel sporten, als je meer calorieën erin gaan dan eruit kom je alsnog aan. Ik wil graag mijn vetpercentage verlagen en ook daarvoor geldt hetzelfde. Ik dacht dat ik altijd te weinig calorieën binnenkreeg, maar je zit toch sneller aan je dagelijkse behoefte dan je zou denken. Daarom wil ik deze maand (lees na mijn vakantie) gebruiken om bewust te meten hoeveel ik binnenkrijg en hoeveel ik ook echt nodig heb, zodat het dadelijk een natuurlijker proces wordt en ik ook kan wennen aan een eventuele lagere calorie inname.

En dat zijn mijn doelen voor oktober! Do tell me, waar ga jij je op focussen deze maand?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.Leave a Reply

Your email address will not be published.