Healthy chocolate mug cake

mug_cake4

Dit is toch zo’n grappig en heerlijk ontbijtje! De mug cake dwaalt al een tijdje rond in foodblogland en ik maakte mijn eigen versie ervan! De mug cake is een cakeje die je maakt in een kleine kom en die je vervolgens in de magnetron zet. Even twee minuutjes aanzetten en klaar is je ontbijt! Lekker en simpel, what else do you need?

Wat heb je nodig? (voor 1 mug cake)
1 banaan
2 eetlepels cacao
1 ei
3 eetlepels havermout
1 volle eetlepel honing (of meer naar smaak)
een handje gojibessen (optioneel)

mug_cake

Hoe maak je het?
Neem een kom en prak de banaan met een vork. Ik gebruik mijn yoghurtkom die ook magnetronbestendig is. Je zou zeggen dat je het ook echt in een mok kunt doen, maar ik heb gemerkt dat het cakeje dan wat natter blijft en je bovendien in deze kom de ingrediënten beter kunt mixen.

mug_cake2

Voeg aan de geprakte banaan het ei, de havermout, de cacao en de honing toe. Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de goijbessen er nog aan toe. Zet de kom twee minuten in de magnetron op 900 Watt. Of als je niet van de magnetron houdt, zo’n 12-15 minuten in de oven op 200 graden. Maar dan is je snelle ontbijtje natuurlijk niet zo snel meer :).

mug_cake3

mug_cake5

En dit issie dan: je superlekkere mug cake! Aan de buitenkant is hij droog, maar vanbinnen nog een beetje brownie klef, precies goed dus! Ook lekker om met wat Griekse yoghurt en aardbeien te eten. En hij floept ook zo mijn kommetje uit, waardoor je hem lekker mooi op een bordje kunt eten. Obviously kan je hem ook in je kom eten, maar dat is toch minder leuk omdat het zo grappig is dat een mengsel in twee minuten omgetoverd is tot een leuke cakeje!

Dit smaakt serieus naar meer en ik ga eens kijken of ik nog andere versies kan maken. Dit is in elk geval een goed vullend ontbijtje, yum!

Heb jij al eens een chocolate mug cake op?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

17 comments

 1. Photo Peek: 18 km wandelen & off to America - Miss Craftsy

  […] in elk geval een toetje, dat ik zelf maar een toetje maakte. Het is een beetje een variant op mijn chocolate mug cake, alleen deze is met kokosmeel, kokosrasp, rauwe cacaopoeder, amandelmelk, een ei en cacao nibs. […]

 2. margriet

  Bij gebrek aan oven/magnetron omdat er een brood in aan het rijzen was, heb ik je recept gebruikt om er blinis van te maken. Ik heb er een eetlepel kokosrasp aan toegevoegd en een extra eetlepel havermout ( de helft fijngemalen) en gebakken in kokosolie in de koekenpan. Ik had 12 heerlijke blinis ter grote van een koek. Het cakeje ga ik nog eens proberen als er geen brood in de oven staat

  1. Miss Craftsy

   Wat een leuk en origineel idee! Dat haalt natuurlijk het snelle ontbijtje weg, maar ik dit dat nog weleens in het weekend uitproberen 🙂 Thanks!

 3. FILMPJE: MISS TALKS A LOT | Miss Craftsy

  […] even alles op een rijtje: De drie meest bekeken artikelen van de maand: 1. brownies, 2. mug cake & 3. blog in het zonnetje De drie meest bekeken artikelen allertijden: 1. havermoutkoekjes, 2. […]

 4. FOOD by Dila

  Bij de tweede foto dacht ik: yuk! Maar het resultaat ziet er dan wel weer heerlijk uit. 😉

  1. Miss Craftsy

   Whahah ja het ziet er inderdaad een beetje onsmakelijk uit als je alles zo bij elkaar doet. Maar het eindresultaat mag er echt zijn 🙂

 5. yvonnedo

  Wauw dit wil ik gaan proberen! Ziet er heerlijk uit.

  1. Miss Craftsy

   haha dankjewel! Als je het hebt geprobeerd, stuur dan vooral even een fotootje! Vind ik superleuk!

 6. Teni

  Oooooooooooooh deze ga ik maken! Ziet er super lekker uit! Ik heb zelf geen magnetron, dus ik ga het in de oven proberen! 🙂

  1. Miss Craftsy

   Hahaha wat een enthousiasme! Ik heb het nog niet uit de oven geprobeerd, dus ben benieuwd of dat ook lekker is! Stuur je een foto als het gelukt is? 😀

 7. Jannieneke

  Woww lekker! Ik kwam via via allerlei blog-sites op jou site terecht en zag je recept, ik moest het gelijk uitproberen. En het is verrassend goed!

  1. Miss Craftsy

   Ah wat superleuk om te horen!! Dat vind ik het mooiste als mensen gelijk helemaal hyper worden van mijn artikelen/recepten. Superleuk! En hij is echt jammie he!!

 8. Manon

  Gadverdamme wat kan jij lekkere dingen maken 😛 Ik heb bijna koffie pauze, kom je een stukje brengen? haha

  1. Miss Craftsy

   Whahahahaha ik moest echt zo hard lachen toen ik jouw reactie las :). Thanks voor het compliment 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.