mug_cake4

Dit is toch zo’n grappig en heerlijk ontbijtje! De mug cake dwaalt al een tijdje rond in foodblogland en ik maakte mijn eigen versie ervan! De mug cake is een cakeje die je maakt in een kleine kom en die je vervolgens in de magnetron zet. Even twee minuutjes aanzetten en klaar is je ontbijt! Lekker en simpel, what else do you need?

Wat heb je nodig? (voor 1 mug cake)
1 banaan
2 eetlepels cacao
1 ei
3 eetlepels havermout
1 volle eetlepel honing (of meer naar smaak)
een handje gojibessen (optioneel)

mug_cake

Hoe maak je het?
Neem een kom en prak de banaan met een vork. Ik gebruik mijn yoghurtkom die ook magnetronbestendig is. Je zou zeggen dat je het ook echt in een mok kunt doen, maar ik heb gemerkt dat het cakeje dan wat natter blijft en je bovendien in deze kom de ingrediënten beter kunt mixen.

mug_cake2

Voeg aan de geprakte banaan het ei, de havermout, de cacao en de honing toe. Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de goijbessen er nog aan toe. Zet de kom twee minuten in de magnetron op 900 Watt. Of als je niet van de magnetron houdt, zo’n 12-15 minuten in de oven op 200 graden. Maar dan is je snelle ontbijtje natuurlijk niet zo snel meer :).

mug_cake3

mug_cake5

En dit issie dan: je superlekkere mug cake! Aan de buitenkant is hij droog, maar vanbinnen nog een beetje brownie klef, precies goed dus! Ook lekker om met wat Griekse yoghurt en aardbeien te eten. En hij floept ook zo mijn kommetje uit, waardoor je hem lekker mooi op een bordje kunt eten. Obviously kan je hem ook in je kom eten, maar dat is toch minder leuk omdat het zo grappig is dat een mengsel in twee minuten omgetoverd is tot een leuke cakeje!

Dit smaakt serieus naar meer en ik ga eens kijken of ik nog andere versies kan maken. Dit is in elk geval een goed vullend ontbijtje, yum!

Heb jij al eens een chocolate mug cake op?

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

17 gedachten over “Healthy chocolate mug cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.