Havermoutpap

havermoutpap 1

Het is bijna geen recept te noemen, maar toch is het zeker benoemenswaardig: havermoutpap! En het is zo makkelijk, gezond en lekker om te maken, daarom deel ik hem vandaag speciaal voor jullie!

Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik überhaupt een recept van havermoutpap zou delen. Ik bedoel pap was zeg maar helemaal niet mijn ding. Bij de gedachte aan brinta werd ik al misselijk en vroeger vond ik havermout ook echt niet lekker. Nu is dat wel anders! Na de havermoutpizza en mijn favo ontbijtje de gebakken havermout werd ik toch wel steeds nieuwsgieriger naar dit oh zo populaire ik kan niet zonder mijn havermoutpap ontbijt. Zo leuk om te lezen hoe iedereen zo happy word van dit ontbijt. Ik moet zeggen dat ik het ook heel erg lekker vond, lekkerder dan verwacht! De gebakken havermout en mijn yoghurt met granola blijven favoriet, maar dit gaat zeker een goede toevoeging vormen ter variatie op mijn ontbijtjes.

havermoutpap 2

Wat heb je nodig? (Voor 1 ontbijt)

50 gram havermout
100 ml (amandel)melk
1 eetlepel kaneel
Fruit naar keuze, ik heb voor appel gekozen

havermoutpap 3

Hoe maak je de havermoutpap?

Meng de havermout met de melk en kaneel in een magnetronbestendig bakje. Roer het goed door en zet het bakje 1 tot 2 minuten in de magnetron, afhankelijk van hoe dik je de substantie wilt hebben. Ik doe meestal 1.5 minuut en tussendoor roer ik het even door. Snijd ondertussen je fruit in stukjes en serveer het fruit bovenop je havermoutpap wanneer deze klaar is. Dat wordt smullen!

havermoutpap 4

Deel jouw creatie op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Ben jij ook verslaafd aan havermout als ontbijt of eet je liever iets anders?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.11 comments

 1. De Veganosaurus

  Ik blijf havermout lekker vinden, maar dan eigenlijk gewoon zonder iets erin haha. Dat is natuurlijk helemaal niet hip :p.

  1. Miss Craftsy

   Haha moet een ontbijt per se hip zijn om het te eten? Zolang jij lekker iedere ochtend van een gezond ontbijtje aan het genieten bent is het toch goed? Lekker genieten en gelukkig zijn 🙂

 2. Corinne

  Oh havermout is zo lekker. Je kan er alle kanten mee op. Appel met kaneel is altijd goed toch? Ook zo lekker met frambozen, aardbeien of blauwe bessen. Ik maakte laatst een mugcake met havermout. Dat was ook zooooooo lekker.

  1. Miss Craftsy

   Ja dat is echt het fijne aan havermout. Zoveel variaties dat je er nooit op uitgekeken raakt. En mugcakes zijn ook zo lekker, toevallig ga ik dat morgenochtend weer lekker eten 🙂

 3. Manon

  Ik ontbijt altijd met brood, maar dit ziet er wel goed uit!

  1. Miss Craftsy

   Dankje! Dat is juist weer een van de dingen die ik juist ‘s ochtends niet weg krijg haha

 4. Manon

  Oeh zo lekker! Havermout is ook zeker een van mijn favorieten 🙂 Ik vind het vooral met banaan en kaneel super lekker! Of met aardbeitjes, of blauwe bessen, hihi 🙂

  1. Annie Laumen

   Ook echt mijn ding heerlijk!!!!!
   Ook lekker met appel en geschaafde amandeltjes.
   Super lekker vind ik de combinatie peer honing en walnoten.

   1. Miss Craftsy

    Hmmm jammie amandelen zijn ook erg lekker. En die laatste combi ook, ik geloof dat ik daar ook nog een versie van online heb staan met yoghurt en gekarameliseerde walnoten en honing. Zooo lekker!

  2. Miss Craftsy

   Hmmmm jammie! Eigenlijk smaakt havermout met elk stuk fruit wel goed he 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.