havermout met pompoen 2

Havermout met pompoen

De gekleurde bladeren die van de bomen waaien terwijl jij jouw ochtend begint met dé herfstgroente pompoen. De warm zoete smaak van havermout met pompoen gecombineerd met kaneel is een perfect ontbijt om een koude ochtend mee te beginnen.

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

  • 4 el pompoen puree (van geroosterde pompoen)
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl kaneel
  • 4 el havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • Optioneel: plantaardig eiwitpoeder
  • 2 el kokosyoghurt
  • 2 el walnoten

havermout met pompoen

Hoe maak je de warme havermout met pompoen?

  • Doe de havermout met wat kaneel naar smaak en eiwitpoeder in een kom.
  • Voeg hieraan de amandelmelk toe en eventueel wat water.
  • Roer door en plaats de kom 2 minuten in de magnetron.
  • Prak de pompoen plat en meng met de honing en wederom wat kaneel.
  • Schep de pompoenpuree op de havermout en top af met wat kokosyoghurt en walnoten.

Havermout is mijn favoriete ontbijt allertijden. Het vult goed, het is een perfect start van de dag, het is heerlijk warm tijdens koude dagen en je kan er oneindig meer variëren. Het is dan ook niet zo gek dat ik er een pompoenversie van maak zo in de herfst. Dit is de perfecte tijd van het jaar om pompoen te gebruiken in je eten en ik gebruik graag seizoensgroenten, zelfs in mijn ontbijt! Doordat pompoen redelijk zoet van smaak is en perfect combineert met kaneel, leek het me heel slim om het toe te voegen aan mijn ontbijt. Je kan tenslotte je eerste portie groente niet vroeg genoeg binnen krijgen!

Pompoen zit boordevol vitamine A en ijzer en je voelt je er verkwikt en energiek van. Het is goed voor je immununsysteem en pompoen zit boordevol antioxidanten. Ook zit er in deze groente veel vitamine C, E, B6, B11 en mineralen als kalium, calcium, magnesium en fosfor. Havermout aan de andere kant zit boordevol vezels wat heel erg goed is voor je stoelgang en waardoor je sneller verzadigd bent, helemaal als je er water bij drinkt. Daarnaast helpt havermout bij het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel en je cholesterolwaarden. Verder zit er in havermout net als in pompoen veel fosfor, ijzer en magnesium, maar ook heel erg veel mangaan en zink, vitamine B1 en B5.

havermout met pompoen 3

Voor deze havermout met pompoen maken we eerst de basis van havermout. Dit doe ik door wat havermout vlokken in een kom te doen met wat kaneel. Ik voeg ook graag plantaardig eiwitpoeder toe en ook dat heb ik hier gedaan met een chocoladesmaak. Roer dit door elkaar en voeg de amandelmelk toe, samen met wat water. Roer wederom door en plaats de kom in de magnetron. Verwarm de havermout in de magnetron voor 2 minuten en roer de havermout na 1 minuut even door.

Voor de pompoenpuree rooster je van tevoren een pompoen. Ik heb een flespompoen gekozen die ik door midden heb gesneden en vervolgens heb geroosterd in de oven voor 45 minuten op 200 graden. Daarna schraap je 4 eetlepels van de pompoen uit de pompoen en deze schep je in een kom. Prak dit met een vork plat en voeg daarna wat kaneel toe en de honing. Roer dit goed door elkaar totdat je een pasta-achtige substantie krijgt. Als de havermout klaar is, top je deze af met de pompoenpuree, kokosyoghurt en wat walnoten.

Meer havermout opties? Probeer dan eens deze havermout met wortel of een havermoutpap met courgette.

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.