havermoutpap met courgette

Havermout met courgette

Groente toevoegen aan je ontbijt, zoals in deze havermout met courgette, is een ware hype en handig om ongemerkt wat extra groenten binnen te krijgen, want je proeft er helemaal niets van!

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

50 gram courgette
40 havermout
1 scoop eiwitpoeder
150 ml water
100 gram aarbeien

havermout met courgette

Hoe maak je de havermout met courgette?

Dit ontbijtje stalkt me al maanden op Instagram: de havermoutpap met courgette erin. Ik lust sowieso nog niet zolang havermoutpap en hoewel ik er nu heel erg fan van ben, was ik nog wel huiverig voor de courgetteversie.

Niet omdat ik courgette vies vind, maar meer omdat ik het idee van groenten in mijn ontbijt niet zo lekker vind. Aan de andere kant eet ik ook graag groene smoothies als ontbijt, dus het is zeker de moeite waard. Bovendien heeft courgette van zichzelf al niet zo’n sterke smaak, dus veel zal je er denk ik niet van proeven en het is wel een goede manier om meteen al wat groenten binnen te krijgen.

courgette havermoutpap

Het kost misschien net iets meer tijd dan het smeren van een boterham in de ochtend, maar het is echt de moeite waard kan ik je vertellen :). Je begint met het in stukken snijden van je courgette die je vervolgens met het water pulst in een blender totdat de courgette net niet helemaal glad is geworden.

havermoutpap

Schep het courgettemengsel in een bakje en roer daar de havermout en eiwitpoeder doorheen. Plaats het bakje vervolgens 4 minuten in de magnetron, maar haal het er ongeveer na elke minuut even uit om de havermout met courgette even goed door te roeren. Let op dat je hem niet overkookt. Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes en top de havermoutpap af met de aardbeien.

[yumprint-recipe id=’41’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

3 comments

  1. Jana

    Wat een goed idee! Ik had al eerder gehoord over de versie met bloemkoolpuree maar dit ga ik ook eens uitproberen. Ik hou van volumevoedsel haha, dus het is de ideale manier om meer binnen te krijgen voor minder macro’s :D.

    1. Miss Craftsy

      Ah de bloemkoolversie kende ik nog niet! Maar ik ben dan ook niet zo’n hele grote fan van bloemkool. Volumevoedsel daarentegen is the best!

Leave a Reply

Your email address will not be published.