nike free run 2

Hardlopend de wereld over met mijn Nike Free Run schoenen

In alle vrijheid rennen of wandelen in de natuur, of waar je je ook maar begeeft. Met de juiste hardloopschoenen kan je de hele wereld aan! En ik kan de wereld aan met mijn Nike Free Run schoenen.

Al rennend de wereld over

Als je hardloopt, veel sport of gewoonweg van wandelen houdt, hoef ik je niet te vertellen hoe belangrijk het is om goede schoenen te hebben. Omdat ik nu op reis ben, wilde ik investeren in schoenen die mij over de hele wereld brengen en waarmee ik kilometers op kan wandelen zonder dat ik pijnlijke voeten krijg. Ook loop ik hard zodat ik tijdens mijn reizen fit blijf en op een unieke manier een omgeving en stad kan zien. Daarom was het mijn doel om hardloopschoenen te vinden voor een korte afstand qua hardlopen maar die ook geschikt zijn om mee te wandelen.

nike free run

Waarom ik voor de Nike Free Run schoenen koos

Ik ging voor schoenen die voor mijn voeten comfortabel aanvoelen en het bijna aanvoelt alsof het één is met mijn voeten. Wellicht heb je gehoord dat de beste schoen je voeten zijn en dat dit de beste manier is om voort te bewegen elke dag. Natuurlijk is het niet mogelijk om overal te voet heen te gaan (hoewel ze het in Australië minder een probleem vinden!) en een schoen die dichtbij je eigen voeten komt, leek me een goed idee. Daardoor kwam ik al snel uit bij de Nike Free Run schoenen, die je die barefoot-feel geven en ontworpen zijn met het idee van een tweede huid voor je voet in mind.

Op kussentjes lopen

Nike wil schoenen maken die je dichterbij de grond brengt en je zo meer contact hebt met je lichaam en fysieke capaciteiten zodat je vrijuit hard kunt lopen zonder dat je gehinderd wordt door schoenen of sokken. Met elke pas voel je de natuurlijke beweging van je voeten die de grond raken, welke soort grond dat ook is. Voor ik mijn Nike Free hardloopschoenen had, droeg ik Lunarglides, maar zodra ik mijn voeten in de Free’s zette, leek het alsof ik op kussentjes liep. Ik probeerde verschillende schoenen uit, maar deze bleven heel erg fijn voelen. Heel natuurlijk en licht aan mijn voeten en het gevoel van excitement dat ik maar wilde blijven lopen. Mijn Nike Free Run schoenen voelen ook echt heel natuurlijk aan. Dit keer koos ik voor een neutrale zwart en witte schoen zodat ik het voor elke gelegenheid kan combineren, maar een gaaf kleurtje zoals oranje is ook erg leuk om je hardloopoutfit mee op te fleuren!

nike free run 3

Hoe kies je de juiste hardloopschoen?

Het kiezen van de juiste schoen is voor iedereen erg persoonlijk. Denk eerst goed na met welk doel je je schoenen wilt kopen. Is het ook net zoals ik voor wandelen en korte afstanden rennen, of heb jij een ander doel? Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of je neutrale, overpronatie of onderpronatie hebt. Hierbij raakt je voetenbed de grond normaal, meer naar binnen of juist meer naar buiten. Zo heb ik overpronatie, maar omdat ik steunzolen heb, kies ik voor neutrale schoenen waar ik mijn zolen in kan leggen. Gelukkig kan het personeel in een hardloopwinkel je heel goed helpen bij het kiezen van de juiste schoen. Pas er enkele aan en voel goed welke fijn zitten en lopen. Soms mag je de schoenen ook even uitproberen om te kijken of ze echt de juiste fit zijn.

Hulp bij het kiezen van de juiste schoen

Ga jij op missie voor je eerste paar goede hardloopschoenen, dan is het raadzaam om naar een gespecialiseerde winkel te gaan waarbij je professionele hulp krijgt en er zeker van bent dat je de juiste schoenen kiest. Hardlopen is een intense sport voor je lichaam en het is erg gemakkelijk om een blessure te krijgen. Je gezondheid gaat natuurlijk voor alles! Heb je al meer ervaring of informatie op gedaan, dan kan je altijd online kijken of in een Nike Outlet winkel om te kijken of je daar een goedkopere variant kunt vinden.

Heb jij weleens de Nike Free Run hardloopschoenen uitgeprobeerd?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.