Happy new hair! (plus how-to je haar ontkleuren)

haarverf 8

Gisteren was het zover! Na maandenlang al niet meer blij te zijn met mijn haar en na wekenlang zitten twijfelen of ik de kapper zou bellen, kon ik gisteren niet meer terug: ik heb een bob!

Al jarenlang heb ik inmiddels lang haar. Op de basisschool heb ik nog kort haar gehad, kan ik me herinneren, maar dat vond ik al heel snel stom dat ik mijn haar ben laten groeien. En naast wel een pony, geen pony, een schuine pony en laagjes of geen laagjes, heb ik eigenlijk nooit iets aan mijn haar veranderd. Geen wonder dus dat ik gisteren super zenuwachtig was in die kappersstoel!

De reden waarom ik mijn haar graag wilde afknippen, is omdat ik steeds meer last heb van haaruitval, waardoor mijn puntjes niets meer voorstelden. Ik had gewoon bijna geen haar meer en mijn paardenstaart was om te huilen. Ik heb een te traag werkende schildklier en sindsdien heb ik ook veel last van haaruitval. Hoewel alles al heel lang stabiel is gelukkig, blijft mooi, dikker haar achter. Mijn moeder en veel vriendinnen zeiden tegen me waarom ik dan geen bob dan; dat zou me echt superleuk staan. Ik begon meer en meer met het idee te spelen en toen ik ook nog eens hoorde dat mensen vaak dikker haar krijgen dat ook minder uitvalt nadat ze het korter hebben laten knippen, hakte ik de knoop door: ik wilde ook een bob!

haarverf 7

Toen begon het zoeken naar een goede kapper bij mij in de buurt. Na veel onderzoek te hebben gedaan, kwam ik eruit en maakte ik een afspraak. Nog wel even een paar weken uitstellen, want ik moest natuurlijk nog even wat meer aan het idee wennen. Toen ik gisteren dus naar de kapper liep, was ik wel een beetje zenuwachtig: want stel dat ik het helemaal niets zou vinden? Toen het eenmaal geknipt was, was mijn haar supersteil doordat het nat was van het knippen, maar de kapster liet me een aantal techniekjes zien waardoor ik lekker veel volume in mijn haar kan krijgen. Zo fijn! Eenmaal uit de kappersstoel moest ik nog wel een beetje wennen, maar toen ik thuis kwam en wat met mijn haar ging spelen, ging ik er steeds meer aan wennen: ik heb een bob! En na alle superleuke, geweldige en positieve reacties werd ik natuurlijk alleen nog maar blijer, super bedankt jullie allemaal!

Naast de bob, ben ik ook van donkerbruin naar middenbruin gegaan. Lichter verven is geen optie, want die pakt de kleur niet. Wat ik dus heb gedaan is een ontkleurder kopen (van de Kruidvat, Color Remover) om de kleur uit mijn haar te krijgen. Ik dacht dat ik dan terugging naar mijn natuurlijke haarkleur (donkerblond), maar het werd echt oranjeblond! Oops! Gelukkig kreeg ik mijn bruine kleur weer terug door het middenbruin te verven, maar ik heb nog wel wat tips voor je!

haarverf 10

– Ga sowieso ontkleuren als je je haar lichter wilt verven, dan pakt hij de kleur ook meteen mooi
– Doe de ontkleurder alleen in het onderste deel van je haar, niet bij de haarwortels en haar uitgroei. Die wordt namelijk dan ook lichter en als je het gaat verven dan zie je alsnog een kleurverschil. Dat heb ik dus nu en gelukkig valt het bij anderen niet op, ik vind het zelf alleen wel minder mooi.
– Verzorg je haar goed na de behandeling. Je haar ontkleuren is best wel een agressief gedoetje (nog erger dan gewoon je haar kleuren), dus die mooie haartjes verdienen wel een fijn maskertje!

Ik ben wel blij dat ik de ontkleurder heb gebruikt, omdat ik nu wel een warmere en lente-achtige haarkleur heb, ik had alleen het middel niet in mijn hele haar moeten smeren. Voor mij een leermomentje, voor jullie een fout die je niet meer gaat maken ;). De volgende keer breng ik de haarverf alleen op de uitgroei aan, dus hopelijk zie ik het verschil dan al minder.

haarverf 9

Ik ben echt zo blij dat ik de stap heb weten te zetten. Waarschijnlijk ben ik vanochtend opgestaan met de gedachte: ‘hee waar is mijn lange haar nu’ en ‘omg hoe moet ik nu zelf mijn haar stylen?’, maar hopelijk word ik daar ook snel een pro in :). Ik ben benieuwd wat jij van mijn nieuwe hairdo vindt! Let me know in the comments!

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.10 comments

 1. Roxanne

  Staat je echt super! De dag erna stond je vast met een te grote klodder shampoo in je handen (gebeurde mij ook toen ik ze kort had laten wieken haha)

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Nou dat veel nog mee omdat de rest van mijn haar toch niet veel meer was haha

 2. Rosanne

  Ik vind je nieuwe kapsel echt super leuk! Ik krijg gelijk zin om weer naar de kapper te gaan oeps haha. liefs

  1. Miss Craftsy

   Aaaah dankjewel meis, lief! Hahaha en ik vind het dan weer leuk dat ik dit gevoel bij je oproep hihi!

 3. Anneleen

  Je haren zijn echt heel mooi geworden! ūüôā staat je goed!

 4. Manon

  Je haar is heel erg mooi geworden, het staat je goed

 5. Manon

  Ik zag het al op Instagram, het staat je echt super! Ik heb ook ooit zelf m’n haar ontkleurd, maar dat werd echt een mega ramp en ik eindigde dus echt met haar wat zelfs nadat de kapper het gefixt had nog oranje was. Dat doe ik dus nooit meer haha!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Manon, zo lief! En oeh dat is minder! Ik ben ook echt heel blij dat het bij mij er nog redelijk goed uitziet haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.